Donderdag starten de werken aan de Hulstbergstraat in Meerbeek

7 februari 2024 | 08u16 | Gepost door annpeeters
Hulstbergstraat
Op donderdag 8 februari starten de werken van het project Hulstbergstraat in Meerbeek. Er zal een nieuwe riolering en wegenis worden aangelegd, en ook een fietspad in beide richtingen.

Het doel van de werken aan de Hulstbergstraat is een veilige fietsverbinding creëren tussen Meerbeek en Bertem, ook de oversteekbewegingen worden mee aangepakt zodat dit leesbaarder en veiliger kan gebeuren voor alle weggebruikers. Bovendien wordt ook het regen- en afvalwater gescheiden aangelegd en wordt er ingezet op maximale buffering en infiltratie van het regenwater in de ondergrond door middel van ondergrondse buffersystemen en open grachten.

Omdat de Hulstbergstraat ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten wordt, zijn er omleidingen voorzien voor doorgaand verkeer:

  • De omleiding vanaf de rotonde van Bertem loopt voor autoverkeer, met uitzondering van zwaar verkeer (zwaar verkeer via de E40), via de Tervuursesteenweg tot aan het kruispunt met de Everbergsesteenweg, vervolgens richting de Hollestraat die aansluit met de Ballingstraat en uitkomt in de Dorpsstraat in Meerbeek.
  • Het autoverkeer dat van Leuven komt zal omgeleid worden via de Bosstraat in Bertem tot aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg, vervolgens richting de Meerbeeksesteenweg die aansluit met de Dorpsstraat.
  • Zwaar vervoer (+3,5t), met uitzondering van plaatselijk verkeer, mag niet via de bovenstaande omleidingen en niet via de Wijnegemhofstraat rijden. Zwaar vervoer zal bijgevolg via de E40 omgeleid worden.
  • Voor de bewoners van wijk Den Tomme zal er een tijdelijke doorgang gerealiseerd worden voor de wagens richting de rotonde van Bertem, zodat er steeds toegankelijkheid mogelijk is.

Voor fietsers is er een omleiding voorzien vanaf de Dorpsstraat richting het kruispunt met de Engelbert Moensstraat, vervolgens richting voetweg 28 die aansluit met de voetweg 22 en uitkomt in de Heerbaan. Daar zal er een tijdelijke doorgang voorzien worden zodat fietsers naar de Hulstbergstraat kunnen rijden. 

Deze werken zijn opgesplitst in verschillende fases, fase 1 loopt van 8 februari tot juni 2024. 

Tijdens de werken is de werfzone afgesloten voor autoverkeer en geldt er een parkeerverbod in de straat. Opritten en garages in de werkzone zijn niet bereikbaar tijdens de werkuren (7 tot 18 u.).

Lees meer over