Dieven ervandoor met front van wagen

9 september 2021 | 13u31 | Gepost door annpeeters
wagen
In Erps-Kwerps hebben dieven vannacht een wagen deels ontmanteld, ze gingen ervandoor met de bumper en de LED lampen. De bewoners hebben niets gehoord.

"Onze wagen stond vannacht op onze oprit geparkeerd", zegt R.M. uit Erps-Kwerps. "Ik ben rond 1 uur vannacht gaan slapen. Toen we vanochtend buiten gingen, zagen we dat het volledige front van onze wagen gestolen was. Dieven hebben het raam ingeslagen en zo de motorkap geopend. Daarna hebben ze op professionele wijze de bumper en LED lampen verwijderd. Ze hebben zelfs de tijd genomen om op onze oprit de nummerplaat te verwijderen en die aan de kant te leggen. Ze waren duidelijk niet gehaast."

Dure LED lampen

"De gestolen lampen zullen hen nog een mooi bedrag opleveren. De politie liet ons wel weten dat ze een serienummer hebben, die we nu aan de politie overgemaakt hebben. Op die manier lopen de dieven misschien nog tegen de lamp bij verkoop. Het demonteren is heel proper gedaan, duidelijk door een professional. We denken dat dit een diefstal op bestelling is. Het verwondert ons ook dat we niets gehoord hebben, want er ligt grind op onze oprit en dat maakt toch wel lawaai als je erover loopt."

Nieuwe wagen

"Tot nu toe hebben mijn vriendin en ik steeds met tweedehandswagens gereden. Nu hadden we eens een nieuwe Mercedes gekocht en dan gebeurt dit. We zijn wel verzekerd, maar zoiets wil je toch niet meemaken. De politie van Kortenberg heeft een PV opgesteld, maar ze hebben geen aanwijzingen in welke richting ze moeten zoeken."

Mocht iemand iets verdachts gezien of gehoord hebben, gelieve dan contact op te nemen met de politie. 

Lees meer over