Craenenplein vanaf maandag tot midden juni onbereikbaar door wegenwerken

Het Craenenplein in Kortenberg
In de week van 19 februari starten de vernieuwingswerken aan het Craenenplein in het centrum van Kortenberg.

Het plein wordt heraangelegd met waterdoorlatende betonstraatstenen, grasbetontegels en meer groen. Er komt een grote overdekte fietsenstalling met plaats voor fiets of dertig, een schuilhuisje, bomen, een zitbank en een fietsherstelpunt, met daarnaast ook parkeerplaats voor negen wagens. Ook de bushalte op het Dokter Victor De Walsplein zal vernieuwd worden.

Fasering

Deze werken zijn opgesplitst in drie verschillende fases. De aannemer heeft het gemeentebestuur een voorlopige planning bezorgd. Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden onder andere slecht weer. De eerste fase gaat in op maandag 19 februari tot eind april 2024 en omvat onder andere de doorlatende straatstenen en meer groen. De derde fase loopt midden juni ten einde.

Hinder

Tijdens deze werken geldt er een parkeerverbod op het Craenenplein. Woningen en handelszaken zijn steeds te voet en met de fiets (aan de hand) bereikbaar. Tijdens fase 1 van de werken zal de hinder eerder beperkt zijn omdat er enkel gewerkt wordt op het Craenenplein zelf.

De Lijn

De bushalte aan de kant van het Craenenplein zal tijdens de eerste fase niet toegankelijk zijn. Er zal er een tijdelijke halte geplaatst worden aan het De Walsplein ter hoogte van de parking.

Lees meer over