Bib Kortenberg is gestart met Bib aan huis

Bib aan Huis Kortenberg
Bibliotheek Kortenberg is gestart met Bib aan Huis. Deze nieuwe dienst is bedoeld om inwoners die niet naar de Bib kunnen komen toch te laten genieten van het aanbod. Een vrijwilliger brengt met de bakfiets een stapel boeken, tijdschriften, cd’s, films of gezelschapsspellen bij de mensen thuis.
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om naar de Bib te komen, ook al zouden ze dat graag willen. Sommigen zijn bijvoorbeeld slecht te been of langdurig ziek. Maar daar heeft de Bib iets op gevonden. Vanaf nu komt de Bib ook aan huis. Met de bakfiets brengen vrijwilligers het gewenste materiaal naar hen toe. Ze kiezen in de online catalogus welke titels ze willen lenen of ze geven hun voorkeurthema’s of geliefde auteurs door. In de Bib wordt alles klaargezet, wordt de bakfiets ingeladen en beginnen medewerkers aan hun toer door Kortenberg.

Patrick Van Havermaet is een van de vrijwilligers die je kunt spotten op de blauwe bakfiets met het logo van de Bib en de gemeente.

"Ik ben al vijf jaar vrijwilliger in de Bib. Toen ik de oproep zag voor vrijwilligers voor Bib aan Huis twijfelde ik geen seconde. Ik ben sportief en fiets geregeld, en hoe mooi is het dat de Bib nu ook naar buiten treedt? Op die manier kan de Bib een nieuw publiek bereiken."

Bibliothecaris Veerle Bonckaert beaamt.

"Het idee rijpte al enige tijd bij ons: hoe kunnen wij naar de mensen toe, als zij niet bij ons kunnen komen? Nu is het eindelijk zover. De bakfiets is volledig op maat gemaakt voor de Bib, zodat we de boekenboxen heel makkelijk op de fiets kunnen plaatsen en veilig transporteren. En niet onbelangrijk: hij is volledig elektrisch aangedreven. Als we door de straten rijden, valt de bakfiets mooi op."

Praktische info

Bib aan Huis is er voor inwoners van Kortenberg die lid zijn of worden van Bib Kortenberg (5 euro lidgeld per jaar). De dienst is bestemd voor mensen die tijdelijk of voor langere periode moeilijk naar de Bib kunnen komen (slecht te been, langdurig ziek, blind of slechtziend, motorische handicap, fysieke of mentale beperking …). Hoe vaak de vrijwilliger langskomt, wordt onderling afgesproken. Wil je gebruikmaken van Bib aan Huis? Surf naar kortenberg.bibliotheek.be en vul het aanvraagformulier in. Je kunt ook bellen naar 02 755 22 90 of mailen naar bibliotheek@kortenberg.be. Een bibmedewerker zal je dan contacteren om verder af te spreken.

Lees meer over