Bewoners van Vilvoordsebaan steunen zorgpersoneel

11 november 2020 | 09u38 | Gepost door annpeeters
Vilvoordsebaan
Tijdens de eerste lockdown kwamen de bewoners van de Vilvoordsebaan in Erps-Kwerps dagelijks op straat om te klappen voor de zorg. Nu verkopen ze klaproostheelichthouders. Met de opbrengst gaan ze het zorgpersoneel in de gemeente in de watten leggen.

Initiatiefneemsters zijn Tania Gielis en Wendy Kempeneers. "Wij, de bewoners van de Vilvoordsebaan, zijn tijdens de eerste lockdown elke avond buiten gekomen om te 'klappen' voor de zorg. We leerden elkaar zo beter kennen en dat deed deugd. Half augustus hebben we, coronaproof en met goedkeuring van de gemeente, een klein straatfeest gegeven. De buren, Pascale en Wilfried, hebben toen, een klaproos geboetseerd voor iedereen en dit onder het moto 'een 'klaproos' voor de 'klappers' van de Vilvoordsebaan - Corona2020", zegt Tania Gielis. 

Lockdown 2.0

In september, toen het schooljaar begon, hoopten ze ook in de Vilvoordsebaan om te kunnen teruggaan naar een 'normaler' leven. "Maar dan volgde lockdown 2.0. De buren spraken af om opnieuw buiten te komen om hun medeleven te tonen voor het zorgpersoneel. Omdat het 's avonds al snel donker was, namen we een lichtje mee. Zo komen we sinds september opnieuw elke avond buiten om 18 uur om te klappen, met een lichtje."

#Zorgvoorlicht

"#zorgvoorlicht bracht ons op het idee om voor onze straat een theelichthouder te laten maken met een klaproos op en de verschillende hashtags. Kristel Mommaerts, die ik nog ken van toen we op school zaten, heeft in de Meerbeekstraat een atelier waar ze zelf kaarsen, windlichten, stickers en etsen maakt. We contacteerden haar met de vraag of ze voor onze straat een theelichthouder met "klap"roos wilde ontwerpen en maken. Ze was heel enthousiast. Omdat het ontwerp zo mooi was, kwam de gedachte bij ons op om het idee te verspreiden over de hele gemeente... en met de opbrengst iets te doen voor de zorg binnen de gemeente. De buren en Kristel waren meteen mee. Hoe fijn zou het zijn als heel veel mensen in Kortenberg een lichtje kopen en we daarna het zorgpersoneel uit de gemeente in de watten kunnen leggen, want die mensen verdienen dit echt."

De theelichthouders zijn te koop voor 10 euro via deze link. Je kan ook mailen.

klaproos
klaproos

Lees meer over