Betonherstellingen en grootste hinder op Leuvensesteenweg eind deze week achter de rug

24 november 2022 | 12u08 | Gepost door annpeeters
kortenberg
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds 29 september 2022 op de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Eind deze week is de grootste verkeershinder achter de rug.
Op verschillende locaties over een afstand van een kilometer tussen de rotonde ter hoogte van D’Ieteren en de Schoonaardestraat werden betonherstellingen uitgevoerd. Tegen het einde van deze week zijn die werken afgerond. De signalisatie blijft dan nog tot en met vrijdag 2 december staan tot het beton volledig is uitgehard. De grootste hinder is dan achter de rug en het verkeer kan weer normaal doorrijden. In het voorjaar van 2023 staan er nog enkele afsluitende werken op de planning, maar de impact daarvan is beperkt. 

Betonherstellingen bijna afgerond: wel nog uitharden tot en met vrijdag 2 december

Om het rijcomfort op de Leuvensesteenweg te verbeteren, worden de beschadigde betonplaten op de Leuvenstesteenweg vervangen door nieuwe exemplaren. Tegen het einde van deze week is Wegen en Verkeer klaar met het storten van de nieuwe betonplaten en daarmee zijn meteen ook de meest hinderlijke werken achter de rug. De signalisatie blijft dan nog wel even staan tot het beton is uitgehard. Vanaf vrijdag 2 december kan alle signalisatie dan weggehaald worden. Fiets- en autoverkeer kan nadien weer normaal verlopen. 

Afsluitende werken met mobiele signalisatie in voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023, nadat de betonplaten voldoende zijn uitgehard en de winter voorbij is, zal Wegen en Verkeer nog een tweetal weken enkele afsluitende werken uitvoeren. De Leuvensesteenweg wordt dan opnieuw mooi effen gemaakt met een freesmachine, de voegen tussen de betonplaten worden opgevuld en de finale wegmarkeringen aangebracht. Deze werken gebeuren onder mobiele werfsignalisatie waardoor de impact en de hinder beperkt blijft. 

Lees meer over