Beklemmende thriller van Alexander Olbrechts ziet het levenslicht

19 december 2021 | 11u51 | Gepost door annpeeters
boek
Auteur Alexander Olbrechts lanceerde onlangs zijn thriller ‘Het eindigt met jouw dood’. Deze beklemmende thriller gaat over een geheim experiment, maar ook over liefde en vriendschap.

Alexander Olbrechts uit Kortenberg bracht een gewaagde thriller Gevlinderd uit in mei 2020. Hij won de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting met zijn novelle De Tantalusmoorden. Hij is als medisch laboratoriumtechnoloog werkzaam in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België en verwerkt zijn medische achtergrond graag in zijn verhalen. Hij probeert als schrijver van het platgetreden pad te blijven, door verschillende elementen in het verhaal te incorporeren en met andere invalshoeken te experimenteren. Ook nu weer in zijn nieuwe boek.

Het eindigt met jouw dood

Wanneer Manon en Daniël een dreigbrief ontvangen met de zin “Het eindigt met jouw dood”, komt hun relatie onder druk te staan. Het stel wordt gestalkt en uiteindelijk verdwijnt Manon spoorloos. Als de vrouw van Daniëls vriend Nico in een geblindeerde luxewagen met chauffeur stapt, slaan de vrienden de handen in elkaar om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is. Met behulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniël als baby onderdeel uitmaakte van een geheimzinnig experiment. Wat heeft dit experiment te maken met de verdwijning van de vrouwen?

In ‘Het eindigt met jouw dood’ kan de lezer zich onderdompelen in de gedachten, emoties, gevoelens en beweegredenen van de drie hoofdpersonages. Behalve dat het een thriller is, bevat het boek ook drama-elementen en een vleugje avontuur en mysterie.

Lees meer over