Wigwam gesloten door coronabesmettingen

23 februari 2021 | 15u15 | Gepost door annpeeters
Wigwam
Vzw Wigwam, de inclusieve dagopvang voor kansarme en kwetsbare jonge kinderen en hun gezin, moet voor minstens 10 dagen de deuren sluiten door coronabesmettingen.

"De Wigwam is momenteel gesloten", zegt Nele Wouters, woordvoerster van Kind en Gezin. "Twee begeleiders en 1 kind hebben positief getest op het coronavirus. Omdat 1 begeleider in contact geweest is met de andere begeleiders, moeten alle begeleiders en het omkaderend personeel van de Wigwam 10 dagen in quarantaine en moeten ze zich laten testen."

Wigwam-coördinator Tom Possemiers bevestigt: "Omdat we een kleine werking zijn en begeleiders dus ingezet worden in verschillende leefgroepen en er een groot risico is op “hoog-risico-contacten” werd er in samenspraak met Kind & Gezin en de Eerstelijnszone Leuven beslist dat begeleiders en omkaderend personeel in quarantaine moeten en zich moeten laten testen. Omdat meerdere begeleiders besmet zijn, zullen kinderen ook in quarantaine moeten en getest worden. De periode van 10 dagen sluiting, wordt mogelijks nog verlengd. Als blijkt dat nog meer begeleiders besmet zijn en zij moeten ook allemaal nog eens 10 dagen in quarantaine vanaf de testdatum, gaan we misschien langer dan 10 dagen gesloten moeten zijn, omdat we natuurlijk over voldoende medewerkers moeten beschikken om de opvang terug op te starten."

Lees meer over