Park Heuvelhof: eerste halte Kamping Kontakt

Kamping Kontakt
In tijden van corona is vakantie in eigen stad des te belangrijker. Kamping Kontakt staat klaar om de Leuvenaars op te vangen. Na een succesvolle eerste editie op de Philipssite reist de stadscamping deze zomer rond. Ze houdt halte in elke deelgemeente voor een lang weekend vol vakantiegevoel.

Kamping Kontakt is een duurzame en sociale stadscamping, een laagdrempelige manier om verantwoord vakantie te houden in eigen omgeving. In opdracht van Stad Leuven organiseert Plaatsmaekers het deze zomer als een rondtrekkende karavaan, waarbij elke Leuvense deelgemeente wordt aangedaan.

Op elke plek wordt coronaproof overnacht in tipi’s, gezellige tentjes die de organisatie voor kampeerders klaarzet. Zei daar iemand glamping? “Er is zeker veel aandacht voor sfeer en kwaliteit, maar toegankelijkheid staat altijd centraal. Kamping Kontakt is bovenal een ontmoetingsplaats,” vertelt initiatiefnemer Nele Verduyn. “We werken bijvoorbeeld samen met de UiTPAS om kansengroepen een mooie vakantie aan te kunnen bieden.”

 Heuvelhofpark

 “De dagen vullen we met lekker eten en zonnige activiteiten zoals concerten en workshops. Op die manier krijgt de belevenis prioriteit,” zegt Ana Schultze, communicatiemedewerker. “We gaan van start in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo, van 16 tot 19 juli. Deze gezellige groene oase wordt al eens over het hoofd gezien, maar krijgt dankzij Kamping Kontakt de aandacht die het verdient.”

 De schaduwrijke locatie leent zich perfect voor een yogasessie, een initiatie spikeball, een dansworkshop en een intiem akoestisch concert. Dagelijks kun je een ontbijtbox of picknickpakket bestellen, en op zondag mag het wat luxueuzer zijn met een brunch. Een mobiele pizzaoven wordt warm gestookt om hongerige bezoekers te voeden. Op andere avonden is er een barbecue of wordt er uitgebreid gekookt.

Gewoon even langskomen in de zomerbar kan ook. Alles met de nodige aandacht voor hygiëne én op anderhalve meter afstand!

Kamping Kontakt, dat is zomers kamperen van 16 juli tot 16 augustus in Leuven en deelgemeenten. Kampeerders kunnen een tent reserveren via www.kampingkontakt.be. Het is helaas niet mogelijk om een eigen tent mee te brengen.

 

Eerste weekend: donderdag 16 t/m zondag 19 juli, Park Heuvelhof, Kessel-Lo.

Lees meer over