Nieuw voetbalveld met kunstgras voor Bruineveld

30 augustus 2019 | 18u37 | Gepost door redactie
Nieuw voetbalveld met kunstgras voor Bruineveld
Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld kreeg de voorbije maanden een nieuw kunstgrasveld. Vanmiddag is het terrein officieel in gebruik genomen met een wedstrijd wandelvoetbal tussen enkele bestuursleden van OHL en de Leuvense wandelvoetbalploeg: de OHL Old Stars.
Het bericht Nieuw voetbalveld met kunstgras voor Bruineveld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld in Kessel-Lo beschikt over 5 voetbalvelden. Tot nu toe waren dat vier natuurgrasvelden en een veld met kunstgras. De velden met natuurgras vergen echter veel onderhoud. Daarom werkten de stedelijke sportdienst en groendienst de voorbije maanden samen met de firma Lesuco, om een van de vier natuurgrasvelden om te vormen tot een tweede kunstgrasveld.

“OHL heeft bijzonder veel jeugdspelers, die wekelijks trainen in Bruineveld. De voetbalvelden worden dus zeer intensief gebruikt. Ook de wisselende weersomstandigheden maken het moeilijk om de kwaliteit van de natuurgrasmatten gedurende een heel seizoen te garanderen”, vertelt schepen van sport Els Van Hoof. “De medewerkers ter plaatse herstellen dagelijks de ergste schade, maar ook dat zorgt niet altijd voor het gewenste resultaat. Gras blijft nu eenmaal een natuurproduct met bijhorende beperkingen.”

Sportieve opening

De werken gingen op 20 mei 2019 van start en verliepen zonder noemenswaardige problemen. “Vandaag openden we het nieuwe kunstgrasveld op een sportieve manier. Het bestuur van OHL nam het in een partijtje wandelvoetbal op tegen de OHL Old Stars – de wandelvoetbalploeg van de Leuvense tweedeklasser die hier wekelijks traint”, aldus Van Hoof. Wandelvoetbal is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 55-plussers waarbij het verboden is om te lopen of hoge ballen te spelen.

Achteraan het terrein werd ook de uitloopzone omgevormd tot een nieuw trainingsveld met kunstgras. Hier kunnen nu coördinatie- en keeperstrainingen gegeven worden.

Rubbergranulaat

Net zoals de andere Leuvense kunstgrasvelden is het nieuwe veld in Bruineveld opgevuld met SBR rubbergranulaat. Dit natuurlijk en synthetisch rubber is afkomstig van gemalen voertuigbanden en bezorgt het veld dezelfde eigenschappen als een natuurgrasveld.

De voorbije jaren verschenen er enkele negatieve berichten in de media omtrent SBR rubbergranulaat en de invloed ervan op de gezondheid. De sportdienst heeft dit laten onderzoeken en uit de resultaten blijkt dat het gebruikte rubbergranulaat veilig is als instrooimateriaal op kunstgrasvelden. Dat betekent dat de spelers zonder zorgen op deze velden kunnen sporten.

Het bericht Nieuw voetbalveld met kunstgras voor Bruineveld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over