Kunstgrasveld Boudewijnstadion ingespeeld

15 september 2019 | 21u10 | Gepost door redactie
Kunstgrasveld Boudewijnstadion ingespeeld
Afgelopen zomer liet stad Leuven twee nieuwe kunstgrasvelden aanleggen. Zaterdagavond speelde KVC Kessel-Lo 2000 haar eerste wedstrijden op het nieuwe terrein in het Boudewijnstadion.
Het bericht Kunstgrasveld Boudewijnstadion ingespeeld verscheen eerst op Leuven Actueel.

KVC Kessel-Lo 2000 beschikt dankzij de stad Leuven over een prachtig oefencomplex, dat gelegen is aan de Stadionlaan 8 in Kessel-Lo. In de schaduw van de gemeentelijke sporthal/zwembad liggen drie voetbalvelden: twee grasvelden en een kunstgrasveld, dat werd aangelegd in 2010. De voorbije maanden werd het natuurlijke A-veld omgevormd tot kunstgras.

“De grasvelden in het Boudewijnstadion worden zeer intensief gebruikt. Niet alleen is dit de heimat van KVC Kessel-Lo 2000, ook de trainingen/wedstrijden van verschillende andere sportclubs vinden er plaats. Zo zal niet enkel KVC kunnen profiteren van deze wissel, maar ook JetSet Ultimate Frisbee bijvoorbeeld. Er werden ook nieuwe, grotere dug-outs geplaatst en binnenkort komt er ook een digitaal scorebord langs het veld”, zegt schepen van sport Els Van Hoof.

Zaterdagavond mocht KVC Kessel-Lo haar eerste thuiswedstrijden afwerken op nieuwe veld. Schepen van sport Els Van Hoof gaf de aftrap voor de wedstrijd van de A-ploeg, die vorig seizoen de promotie afdwong naar tweede provinciale.

Rubbergranulaat
Net zoals de andere Leuvense kunstgrasvelden, is het nieuwe veld in het Boudewijnstadion opgevuld met SBR rubbergranulaat. Dit natuurlijk en synthetisch rubber is afkomstig van gemalen voertuigbanden en bezorgt het veld dezelfde eigenschappen als een natuurgrasveld.

De voorbije jaren verschenen er enkele negatieve berichten in de media omtrent SBR rubbergranulaat en de invloed ervan op de gezondheid. De sportdienst heeft dit laten onderzoeken en uit de resultaten blijkt dat het gebruikte rubbergranulaat veilig is als instrooimateriaal op kunstgrasvelden. Dat betekent dat de spelers zonder zorgen op deze velden kunnen sporten.

Het bericht Kunstgrasveld Boudewijnstadion ingespeeld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over