Werken dorpscentrum Keerbergen bijna achter de rug, feestelijke inhuldiging met optredens op 29 juni

In oktober 2022 startte de gemeente Keerbergen met de volledige heraanleg van het dorpscentrum. Dit verliep in verschillende fases en nu is het einde bijna in zicht.

Vanaf 14 juni in de late namiddag zullen de straten in het dorpscentrum officieel heropend worden. Het verkeer kan vanaf dan opnieuw volledig door het vernieuwde centrum rijden. De Tremelobaan, Haachtsebaan en Mechelsebaan zullen weer volledig open zijn voor verkeer. Ook de Stationsstraat en Putsebaan, die hierop uitkomen, zullen weer normaal verkeer toelaten.

“Het einde der werken was aanvankelijk pas voorzien eind augustus, het is dus een meevaller dat we de straten meer dan twee maanden eerder kunnen openen", zegt Jens Eggers, schepen van Openbare Werken.

Door de werken is er extra ruimte gecreëerd voor voetgangers en fietsers, terrassen bij horecagelegenheden hebben meer ruimte gekregen, er werden 65 nieuwe bomen geplaatst, er kwamen groene zones en plantvakken en er kwam een nieuw plein met een speelse fontein en zitbanken. 

Feestelijke opening
Ter gelegenheid van het einde van de werken in het centrum van Keerbergen organiseert het gemeentebestuur samen met de LEK (Lokale Economieraad Keerbergen) een groots openingsfeest. Op zaterdag 29 juni 2024 is iedereen vanaf 14 uur welkom om mee te vieren. Er is straatanimatie, een parade met officiële opening aan de fontein en een avondprogramma met vanaf 19 uur optredens van de Mexicaanse Latin Band “Héctor & La Mancha”. Om 21.30 uur kan je genieten van Gunther Neefs ondersteund door zijn liveband. Afsluiten doen ze om 23 uur met de Soulbrothers: Wim Soutaer, Charel Van Domburg en Vincent Goeminne zullen er voor zorgen dat de dag wordt afgesloten met veel ambiance en plezier.
 

Lees meer over