Valeriya (23) krijgt kogel in haar nek in haar tuin tijdens het studeren

17 augustus 2022 | 09u24 | Gepost door annpeeters
Imelda
Een 23-jarige studente uit Keerbergen kreeg vorige week een kogel in haar nek toen ze aan het studeren was in haar tuin in Keerbergen.

"Op woensdagochtend 10 augustus 2022 zit een 23-jarige vrouw in de tuin van haar woning in Keerbergen. Ze verklaart dat ze plots een hevige pijn voelde. Omdat het fysiek ongemak bleef aanhouden, werd er op 12 augustus 2022 een scan genomen. Hieruit bleek dat er een projectiel zat in haar lichaam ter hoogte van haar nek", zegt de woordvoerder van het Parket van Leuven.

Er is een opsporingsonderzoek gestart door de lokale recherche van de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen onder leiding van het parket. Het labo is afgestapt voor een onderzoek ter plaatse. De wetsdokter heeft de letsels van het slachtoffer onderzocht.

"Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen over welk soort projectiel het gaat, hoe het terecht is gekomen in de nek van het meisje, en of er sprake is van een opzettelijke daad."

In het Imeldaziekenhuis van Bonheiden werd de kogel verwijderd. Het meisje heeft veel geluk gehad dat de kogel geen vitale delen geraakt heeft. Ze moet nog een week in het ziekenhuis blijven.

Lees meer over