Thibaut Vervoort versiert transfer naar Chinees 3x3 team

Basketball Belgium
Groot nieuws uit de 3x3 basketbalwereld: Thibaut Vervoort verlaat 3x3 Team Antwerp en speelt komend seizoen bij een buitenlands team. “Van zodra mijn definitief visum in orde is en ook FIBA de transfer bevestigt, kan het avontuur beginnen. Ik blijf wel beschikbaar voor de Belgische nationale ploeg.”

Thibaut begon op 7-jarige leeftijd met basketten bij Titans Keerbergen, om op z’n elfde over te stappen naar Boortmeerbeek & Berg Bulldogs. Nadien trok hij op 14-jarige leeftijd naar Stella Artois Leuven Bears. Daar volgde hij de rest van zijn jeugdopleiding en maakte hij zijn profdebuut in 2013. In 2015 maakte hij de overstap naar Antwerp Giants, waar hij tot 2019 speelde. Vanaf seizoen 2019-2020 trok hij naar TDM1, eerst bij Oxaco Boechout en erna bij Remant Basics Melsele-Beveren. 

Daarnaast behoort hij tot de beste 3x3-spelers ter wereld. In februari 2020 startte zijn 3x3-verhaal en al snel werd duidelijk dat de highlight machine thuishoorde in het dynamische basketbal van 3x3. Met de 3x3 Belgian Lions behaalde hij een vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio en op het WK 3x3 in Antwerpen. In 2022 won hij het 3x3 World Tour tornooi in Debrecen met Team Antwerp.

Transfer naar China

Thibaut Vervoort is met zijn overstap de eerste Belgische transfer ooit in het 3x3 basketbal. “Als de medische testen en de laatste controle van het contract goed verlopen, teken ik een contract bij de Chinese CBA (Chinese Basketball Association), om daar voor één van hun 3x3 teams te spelen. Van zodra mijn definitief visum in orde is en ook FIBA de transfer bevestigt, kan het avontuur pas echt beginnen. Deze week starten we al met een eerste voorbereidende stage”, zegt Thibaut Vervoort.

Voor Vervoort, nummer 7 op de FIBA 3x3 wereldranking en het nummer 1 op de Ranking voor België, betekent het een mooie kans om zijn professionele carrière naar een hoger niveau te tillen. “Ik zal samen trainen met een aantal andere absolute topspelers in het 3x3. Zij zullen me dagelijks uitdagen om het beste in mezelf naar boven te halen. Hierdoor word ik ongetwijfeld een betere 3x3 speler.”

Nationale ploeg

Ook voor de nationale ploeg, de 3x3 Lions, kan dit wel eens een verborgen geschenk zijn volgens Steve Ibens: “Andere spelers zullen binnen 3x3 Team Antwerp moeten opstaan. Zij gaan meer kansen krijgen en daardoor ook vanzelfsprekend beter worden. Dat kan alleen maar positief zijn naar de toekomst toe. Bovendien wil ik verduidelijken dat Thibaut beschikbaar blijft voor de tornooien met de nationale ploeg, zoals de FIBA 3x3 World Cup in Wenen eind mei en de FIBA 3x3 Europe Cup in Jeruzalem in september dit jaar. Die tornooien staan bij Thibaut ook met stip in de agenda, we zullen dus zeker op hem kunnen rekenen.”

“Voor 3x3 Team Antwerp is dit uiteraard een aderlating, maar we wensen Thibaut het allerbeste”, zegt Nick Celis, de bezieler van het Antwerps project. “Met Thibaut verliezen we een belangrijk wapen en een ervaren leider op het veld. Het is aan ons als groep om dit zo goed mogelijk op te vangen en daar zullen we hard aan werken de komende weken. Met Dennis Donkor, Caspar Augustijnen, Bryan De Valck en ikzelf hebben we voldoende kwaliteiten om competitief te blijven in de FIBA 3x3 World Tour, maar versterking in de breedte zal op korte termijn wel nodig zijn.“

Lees meer over