Strenge controle op verkeersveiligheid aan de schoolpoorten

1 september 2021 | 13u23 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Politiezone Lubbeek koopt nieuwe snelheidsmeter
De politie van de zone Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek zal deze maand extra aandacht besteden aan het schoolverkeer. Zo zullen ze niet alleen sensibiliserend maar ook repressief optreden wanneer nodig. Ook de snelheidscontroles zullen zich toespitsen op de schoolomgevingen.

Vandaag gingen de schoolpoorten opnieuw open. Duizenden scholieren, leerlingen en kleuters trekken de volgende dagen en maanden in de politiezone  Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek weer naar school hetgeen een grote impact heeft op het straatbeeld in deze 3 gemeentes. Het verkeer wordt een stuk drukker en complexer, in het bijzonder tijdens de ochtend- en de avondspits en niet in het minst in de schoolomgevingen zelf.

Tijdens gans de maand september zal de politie dan ook extra aandacht besteden zijn aan het schoolverkeer. "We zullen sensibiliserend maar ook repressief optreden wanneer nodig", aldus politiecommissaris Paul Belmans. "Ook onze snelheidscontroles zullen zich toespitsen op de schoolomgevingen."

De politie zal ook dagelijks aanwezig zijn op de vaste toezichtspunten met name aan het kruispunt Tremelobaan/Fazantendreef te Keerbergen en de kruispunten  Zoellaan/Lange Kant/Dennenweg te Haacht. Op deze locaties moeten honderden fietsers deze drukke doorgangswegen oversteken.

 Aan de schoolpoorten zelf leveren gemachtigde opzichters lovenswaardig werk om de zachte weggebruikers bij te staan en alles mee in goede banen te leiden.

"Wij wensen iedereen alvast een succesvol en verkeersveilig schooljaar toe.", aldus nog Belmans.

Lees meer over