Secundaire scholen weer helemaal open, maar met de nodige aanpassingen.

ka keerbergen
Voor het eerst sinds de herfstvakantie mogen alle leerlingen van het secundair onderwijs, ook de leerlingen van de tweede en derde graad, weer voltijds naar school. Dit zorgt bij tal van scholen wel voor de nodige aanpassingen. Dit is onder meer het geval in het Koninklijk Atheneum van Keerbergen en Sint-Angela in Tildonk.

"De school is vanaf vandaag weer helemaal open", aldus directeur Kurt Hofman. "We hebben hiervoor de refterschema's opnieuw helemaal aangepast en een regenplan voor tijdens de pauzes ingelast. De derde graad gaat eerste de gebouwen binnen en eindigt elke les 2 minuten vroeger om zo bij circulatie al uit de gebouwen te zijn alvorens de tweede graad de klassen verlaat. Tijdens de speeltijd zijn de refters gesloten om geen menging van groepen te krijgen."

Ook de Sint-Angelaschool in Tildonk is weer 100% open gegaan, al dienden daar ook opnieuw aanpassingen aan de dagelijkse gang van zaken te worden doorgevoerd. "Voor sommige leerlingen had het deeltijds onderwijs op deze manier tot einde schooljaar nog mogen doorlopen, voor anderen dan weer niet", aldus directrice Ilse Van Ermengem.  "Het zijn telkens moeilijke beslissingen die we als school moeten nemen. Met de genomen versoepelingen en de cijfers die toch niet zo goed te noemen zijn, is het toch wel even bang afwachten. Maar hoop doet leven en het was opnieuw een drukte zoals bij de start van het schooljaar met een schooldag die zeer goed verlopen is omdat bijna al onze leerlingen zich echt wel goed aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen houden die ze niet altijd even goed begrijpen."

Ook in het Sint-Michielsinstituut mogen alle leerlingen weer naar school. Hier moeten de leerlingen van de  3de graad hun de pauzes op het aanpalende grasplein doorbrengen, de middagpauze wordt dan weer op het sportveld van de sporthal doorgebracht. De speelplaats is ook nog steeds in vakken per klasbubbel ingedeeld.

Bij Don Bosco Haacht kon alles weer normaal opgestart worden. "Vanaf vandaag zijn inderdaad alle leerlingen van het secundair terug welkom op school", aldus pedagogisch coördinator Jos Mees. "Heel wat leerlingen en leerkrachten zijn blij dat er terug contactonderwijs is voor iedereen. Don Bosco Haacht is een open campus die er zich toe leent om Coronaproof de lessen volledig te laten doorgaan."

Lees meer over