Opeens geen verdachte meer in de strijkijzermoord: vriend André B. plots op vrije voeten

Sijsjesweg

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws eraan: er is officieel geen verdachte meer in het moordonderzoek van Julienne Pauwels (73) op de Sijsjesweg in Keerbergen eind januari 2022. Haar vriend André B. zat sinds januari in de cel, maar werd door de Leuvense raadkamer volledig vrijgesproken. Zelfs het parket ging niet in beroep. Dat meldt HLN.

André B. werd op donderdag 27 januari, twee dagen na de feiten aangehouden. Tot nu toe werd zijn aanhouding steeds met een maand verlengd. De reden? De man was namelijk de laatste die Julienne in levenden lijve zag. Naar eigen zeggen vond hij zijn vriendin ’s ochtends in haar badkamer met een strijkijzersnoer rond haar nek aan de verwarming. Hij sloeg alarm bij de buren. Gezien verontrustende bevindingen, werd haar dood niet bekeken als zelfmoord. Een dag onderzocht een wetsarts het lichaam. De bejaarde dame werd met geweld om het leven gebracht, dat stond als een paal boven water. De beklaagde bleef alle betrokkenheid ontkennen.

Na vijf maanden speurwerk bevestigt het gerechtelijk onderzoek het verhaal van de man. Volgens het Leuvense parket zijn er onvoldoende ernstige aanwijzingen van schuld die in zijn richting wijzen. De raadkamer baseerde zich op verslagen van deskundigen om de beklaagde in vrijheid te stellen. Ondertussen is er ook geen verdachte voor het overlijden in het vizier. De nabestaanden stellen zich ernstige vragen omtrent dit verloop.

Lees meer over