Onhandige winkeldief steelt tijdens hitte twee Twixrepen uit Aldi

Winkeluitbater licht gewond na handgemeen met dief
Een winkeldief had er donderdag in de vooravond niet beter op gevonden dan twee Twixrepen te stelen uit de Aldi in de Kruisstraat in Tremelo, nabij Keerbergen. Het stond in de sterren geschreven dat dit avontuur slecht ging aflopen.

Ondanks temperaturen boven de dertig graden had de winkeldief in het Aldifiliaal zijn blik gedecideerd gericht op twee Twixrepen. Hij poogde langs de kassa te glippen zonder te betalen, maar dat was buiten het winkelpersoneel gerekend. 

Ze hadden al in het ooitje dat hij iets mee zou kunnen hebben waarvoor hij niet wenste te betalen. Na zijn passage aan de kassa werd hij al snel gevat. De politie werd rond 16.30 uur gebeld. Na een fouille werden uit zijn zakken twee Twixrepen gevist. Met dit hete weer waren die al ietwat kleverig geworden. De man van Oost-Europese origine werd gecontroleerd. Zijn vingerafdrukken werden genomen en er werden ook foto's van hem genomen, na onderzoek bleek hij legaal in het land te vertoeven. Er werd proces-verbaal opgesteld. Hij mocht na afloop beschikken, maar zal nog een boete moeten aan de geviseerde winkel. Of hij de buit van zijn gesmolten strooptocht mocht bijhouden, was vooralsnog niet geweten.

Lees meer over