Nieuwe wielerclub in Keerbergen

17 juni 2021 | 16u44 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
nieuwe wielerclub
Sinds kort heeft ook Keerbergen een eigen wielerclub. Het Maximus Cycling Team Keerbergen vertrekt elke zondagochtend van op de parking van de sporthal.

Sinds vorig jaar woont Roman Van Strubarq (34) in Keerbergen waar hij samen met zijn echtgenote kinesitherapie- en osteopathie-praktijk Maximus opende. Aangezien het als kinesist in zijn aard ligt om mensen tot bewegen en sporten aan te zetten, kwam hij al snel op het idee om zelf een wielerclub op te richten. Want alhoewel hij merkte dat er in zijn gemeente veel gefietst wordt, bestond er nog geen echte fietsclub.  En zo zag het Maximus Cycling Team Keerbergen onlangs het daglicht.  “Via deze club wil ik nog meer inwoners van Keerbergen eerst en vooral aan het fietsen krijgen”, verduidelijkt hij. “Daarnaast is het mooi meegenomen dat er ongetwijfeld hechte vriendschappen zullen ontstaan tussen de leden.”

Iedere week kunnen de leden samen fietsen. “We vertrekken elke zondagochtend op de parking van de sporthal in Keerbergen”, gaat hij veder. “Bedoeling is om op een leuke manier samen te fietsen met de focus op het sportieve en sociale.  Na de rit wordt traditiegetrouw de innerlijke mens versterkt in de cafetaria van de sporthal.”

Er wordt in drie groepen gereden.  Een A-ploeg die mikt op 80-100 kilometer aan gemiddeld 30 km/u.  Een B-ploeg mikt op 60-80 kilometer aan gemiddeld 27 km/u.  Tenslotte is er ook een C-ploeg die 40-60 kilometer rijdt aan gemiddeld 22 km/u.

Dat Roman hier duidelijk een leegte wist te vullen, bleek al snel uit het groot aantal geïnteresseerden. “Vanwege de talrijke vragen hieromtrent hebben we beslist om binnenkort ook een aparte ploeg op te richten voor mensen die met de elektrische fiets rijden”, geeft hij als primeur mee

De geboorte van de club heeft een ideale timing aangezien het wereldkampioenschap wielrennen op de weg dit jaar (eind september) door Keerbergen komt.  Als WK-dorp staat de fiets anno 2021 dus in de schijnwerpers in Keerbergen. De club wist alvast de aandacht van profveldrijder Laurens Sweeck  te trekken. Begin juni reed hij immers een toer met de nieuwe club mee.

Lees meer over