Middenschool Keerbergen vult schoendozen met smakelijke warmte

Middenschool Keerbergen vult schoendozen met smakelijke warmte

Middenschool Keerbergen wil zich als UNESCO-school inzetten om ongelijkheid te verminderen. Daklozen en kansarmen verdienen zoals iedereen een kerstgeschenk. De school besloot vurig de Shoe-boxactie te steunen.

Als UNESCO-school wil Middenschool Keerbergen zich dit schooljaar inzetten voor SDG10: het verminderen van ongelijkheid. We willen iedereen die het moeilijk heeft een kerstgeschenk geven. Dit doen ze samen met vzw De Samaritanen en vzw Foodsavers Mechelen.

"Op 15 november gingen we van start. We vulden een schoendoos met niet bederfelijke voeding en hygiëneproducten. We voegden een kerstkaart met warme wensen toe. De mooi verpakte Shoe-Box stapelden we onder onze kerstboom. Onze actie tegen kansarmoede werd door een ouder opgepikt. Met haar bedrijf schenkt ze per ingezamelde Shoe-Box 12,5 dollar aan vzw De Samaritanen", klonk het.

Het slotmoment van onze inzamelactie start op vrijdag 2 december om 13 uur op de speelplaats van MSK. Het aantal ingezamelde pakjes wordt dan bekend gemaakt. De ouder die een extra geldbedrag schenkt, zal aanwezig zijn. De leerlingen vormen een cadeauketting. De Shoe-Boxen worden in de bestelwagen van Foodsavers geladen. Deze vzw verdeelt de kerstgeschenken in de regio Mechelen onder de mensen die het nodig hebben. Zo kunnen kansarmen ook genieten van een warme kerst.

Op vrijdag 23 december wakkert een groepje leerkrachten het vlammetje tegen ongelijkheid verder aan: ze nemen deel aan de Warmathon in Leuven. Ze steunen zo De Warmste Week met hun actie 'Mee tegen kasarmoede'.
 

Lees meer over