Mede-grondlegger van basisschool Lozenhoek is overleden

7 september 2021 | 22u49 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
yvonne gypen
Yvonne Gypen, weduwe van Karel Van Rompaey, is zaterdag, 4 september 2021, op 87 jarige leeftijd, zachtjes heengegaan omringd door haar familie. Yvonne lag samen met haar man Karel Van Rompaey aan de basis van de Keerbergse basisschool Lozenhoek.

Juffrouw Yvonne heeft gedurende jaren samen met haar zus Jeanne de allerkleinsten op school opgevangen. Yvonne kon zich helemaal inleven in de wereld van een 3- of 4-jarige kleuter. Ze ging heel liefdevol, als een echt moedertje, met de kleintjes om. Zo getuigen haar collega-leerkrachten. Een verdrietig snoetje kon ze in een mum tijd omtoveren tot een blij en stralend zonnetje. Ze had het gewoon in zich, een kleuterjuf in hart en nieren, een groot hart voor de kinderen die aan haar toevertrouwd werden. Ze was zeer gedreven, enorm creatief en ze had een rijke fantasie waarmee ze de leukste en spannendste, vaak zelf verzonnen, verhalen zomaar uit haar hoed kon toveren.

De groei van het schooltje Lozenhoek droeg ze samen met haar echtgenoot, Karel Van Rompaey hoog in het vaandel. Geen inspanning was hen te veel. In oktober 2019 was ze nog een eregast op de school wanneer de speelplaats er werd omgedoopt tot het Meester Karel plein, als eerbetoon aan het overleden echtgenoot.

Yvonne was ook zeer muzikaal en met piano of zeker met haar accordeon klonken de leukste maar ook gekste liedjes door de klasgangen. Vliegen vangen, vliegen vangen met siroop…

Yvonne hield van vernieuwing en was leergierig. Ze probeerde steeds nieuwe knutseltechnieken en didactische werkvormen uit waarbij ze haar licht ging opsteken op de jaarlijkse COV-tentoonstellingen die gepaard gingen met interessante lesvoorstellingen.

Yvonne was zeer sociaal en ze was ook actief in verschillende verenigingen in Keerbergen en Grootlo. Ze was graag onder de mensen en hield van een babbeltje. Je was er ook altijd welkom.

Na een mooi en rijkgevuld leven moet Keerbergen nu afscheid nemen van Yvonne. "Maar we zijn dankbaar voor haar vriendschap, haar goede raad, haar genegenheid en zelfs haar deugnieterij", zo luidt het eensluidend.

Dit afscheid heeft plaats in de parochiekerk Sint-Michiel, Gemeenteplein te Keerbergen op donderdag, 9 september 2021 om 10 uur. Ze laat 5 kinderen en 6 kleinkinderen na; 

Lees meer over