Keerbergen sluit straat af voor grotere horeca-terrassen

café depot
Bij de heropening van de horeca werd in Keerbergen een straat met enkele cafés die heel populair zijn bij de jeugd afgesloten voor alle verkeer. Zo konden de uitbaters van café Depot en Planchee hun vele gasten op een veilige manier ontvangen. Al bleek een samenwerking tussen de horeca-uitbaters en de politie gisterenavond, gelet op het groot aantal gasten, toch wel nodig om alles in goede banen te leiden.

Zaterdag en zondag werd de straat voor alle verkeer afgesloten tussen Zandstap en de Kempenlaan, waardoor zowel café Depot als café Planchee grotere terrassen konden plaatsen. Toch was er zaterdagavond geregeld meer volk aanwezig dan er stoelen waren en werd de nodige afstand niet steeds bewaard. Politie en cafebazen moesten dan ook samenwerken om alles in goede banen te leiden. Ook vandaag was er regelmatig politiecontrole. "Alles is vandaag binnen de perken gebleven", aldus politiecommissaris Wim D'haese. "Er stonden maximaal 10 à 20 mensen buiten op voldoende afstand. Aangezien het gemeentebestuur voorzien heeft in de afsluiting van de straat kan die 1,5 m afstand bewaard blijven."

Bovendien wordt er al om 21u30 gestopt met het geven van drank. "Belangrijk is dat er ook om 22 uur bij het naar huis gaan, veilig wordt omgesprongen met de social distancing maatregelen.", besluit de commissaris hoopvol.

Lees meer over