Gemeentelijke panden raken verkocht

20 september 2021 | 11u04 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
verkoop gemeentelijke panden
Al verschillende jaren staan enkele panden langs het Gemeenteplein, in eigendom van de gemeente Keerbergen, leeg. Na enkele vruchteloze pogingen, werd nu een koper gevonden. De nieuwe eigenaar, een projectontwikkelaar, zal er binnenkort met een groot renovatieproject van start gaan.

Sinds enkele jaren kampt het centrum van Keerbergen met enkele leegstaande panden, een doorn in het oog van vele Keerbergenaren. Het gaat dan enerzijds om het pand op de hoek van de Haachtsebaan en het Gemeenteplein, maar ook  de oude bibliotheek, waar sinds de verhuis van de bib naar Den Bussel geen leven meer in is. Langs de zijde van de Haachtsebaan staan er ook verschillende panden leeg.

Vorig jaar lukte de verkoop van de eigendommen van de gemeente (een gedeelte van het gebouw op de hoek en de oude bibliotheek) niet. Toen het gemeentebestuur in mei 2020  besliste om het geheel via het online platformsysteem Biddit openbaar te verkopen, waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Maar niemand deed een bod.


Ondertussen heeft een projectontwikkelaar het aanpalende band aan het Gemeenteplein, waar vroeger een winkel in was gevestigd, gekocht. Ook vier percelen gelegen langs de Haachtsebaan (nrs 17,19,21,23) zijn in zijn bezit.

Na onderhandelingen is er een bod gekomen van deze projectontwikkelaar op de eigendommen van de gemeente. De meerderheidspartijen Open VLD en CD&V hebben zich hiermee akkoord verklaard. Het bod ligt op de gemeenteraad van 27 september 2021 ter goedkeuring.

"Zo ligt de weg open voor deze ontwikkelaar om hier volgens de gestelde voorwaarden een groots project te realiseren", aldus burgemeester Erik Moons (Open VLD).  "Op een terrein van 3.000 m2 zullen naast handelsruimtes ook een horecazaak en appartementen gerealiseerd worden." 

Vooral de beloofde realisatie van handelsruimte en een horecazaak wordt in Keerbergen zeer verwelkomd. Langs het Gemeenteplein zijn er immers amper nog handelaars aanwezig, waardoor het door Keerbergenaren als weinig levend wordt beschouwd.

Lees meer over