Gemeentehuis van Keerbergen heeft eigen pasfotocabine

20 mei 2021 | 09u11 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
pasfotocabine
Het gemeentehuis van Keerbergen beschikt sinds kort over een eigen pasfotocabine. Die kwam er op vraag van de inwoners na het verdwijnen van de laatste fotograaf in de gemeente.

Na het verdwijnen van fotograaf Erdelo uit het centrum van Keerbergen, werd de roep om een pasfotocabine in het gemeentehuis steeds luider. Zo verduidelijkt algemeen directeur Luc De Boeck. "Wanneer eind vorig jaar bleek dat de pasfotocabine bij de dagbladhandel op de Putsebaan was verdwenen en duidelijk werd dat men op Keerbergs grondgebied geen mogelijkheid meer had om pasfoto’s te laten nemen, hebben we het dossier voor de plaatsing van een dergelijke cabine opgestart."

Wanneer het dossier zo goed als afgerond was en de cabine besteld was, vernam de gemeente echter dat er een Keerbergse inwoner, die vroeger een fotozaak had in een buurgemeente, de mogelijkheid voor pasfoto’s op afspraak ging aanbieden. "We hebben deze persoon daar dan ook van op de hoogte gebracht", aldus nog De Boeck. "Zo lang de cabine er niet stond verwezen we inwoners ook hiernaar door." 

 De eerste reacties op de geplaatste cabine blijken alvast lovend en positief. "Het is dan ook een uitbreiding van onze dienstverlening naar de inwoners toe", besluit De Boeck. "Bij het vernieuwen van de paspoorten, identiteitskaarten of rijbewijzen dienen de inwoners zich nog slechts enkel naar het gemeentehuis te verplaatsen en niet ook nog eens op zoek gaan naar een fotograaf (in een van de buurgemeenten)."

 

Lees meer over