Een dagje soelaas in de zoo

23 september 2021 | 14u01 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
de dierentuin
Ongeveer 30 mama’s en papa’s genoten onlangs dankzij Welzijnsschakel Komaraf uit Keerbergen samen met hun kinderen van een leuke dag in de dierentuin van Planckendael. Via ‘Iedereen verdient vakantie’ was er voor goedkope tickets gezorgd èn een grote picknick was ’s middags de kers op de taart.

Vrijwilligers Myriam Servranckx en Carine Wierinckx blikken met enthousiasme terug op deze superdag. “Ouders zag je genieten omdat ze hun kinderen onbezorgd een mooie dag konden bieden, en omdat ze intussen zelf ook wat konden relaxen met de extra paar ogen van de begeleiding erbij.”, aldus Myriam. “Gezinnen die krap bij kas zitten, moeten al hele dagen zorgen en stressen om de eindjes aan elkaar te knopen. Een dergelijke dag geeft voor hen even soelaas want voor de meesten is er weinig kans tot vakantie bij gebrek aan budget”.

Carine deelt in de voldoening van de vrijwilligers : “Iedereen heeft genoten, de gezinnen hielpen elkaar en trokken samen op. En wij hadden de kans om hen wat beter te leren kennen”. Zo ondervond ze ook de immense deugd waarmee iedereen zich te goed deed aan de overvloedige picknick van pastasalades, fruit en zakken lekkernijen. “Ik hoorde in de reacties: ‘zoveel… We nemen de overschot mee naar huis…’. De picknickweide was de ideale plaats om onderling kennis te maken en de kinderen samen te laten spelen. Nadien kon iedereen op eigen tempo verder door het park. De plonsvijver was voor de jongere kinderen een leuk extraatje, gelukkig hadden de meeste ouders reservekledij mee”, aldus Carine en Myriam. Alle deelnemers vonden het een geslaagde dag, voor herhaling vatbaar. Zo wil Esse, een 17-jarig Turks meisje dat mee was met haar jonger zusje, graag - tijdens een winterse workshop - de Komaraffers koekjes leren bakken. Intussen openden de vrijwilligers in Keerbergen ook een sociale buurtwinkel.

Lees meer over