De Heimolen staat centraal tijdens Open Monumentendag 2021

7 september 2021 | 06u23 | Gepost door annpeeters
Heimolen

De tweede zondag van september is het Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Meer dan 500 monumenten zetten de deuren wagenwijd open. Dit jaar kan je in Keerbergen de Heimolen bezoeken en vervolgens al wandelend kennismaken met een stukje geschiedenis van de gemeente.

 

Op zondag 12 september 2021 opent de gerestaureerde Heimolen haar deuren tussen 11u en 17u. De jongste molenaar van België, Alexander Malomgré, leidt je rond in zijn molen. Hij vertelt je vol passie over de geschiedenis en de werking van de Heimolen in Keerbergen. Daarnaast schetst een buitententoonstelling de historische context van deze spraakmakende windmolen. Dit bezoek is gratis en je hoeft hiervoor niet te reserveren. 

Eindeloos wandelen in Keerbergen

De afgelopen maanden werd er dankzij de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid een erfgoedwandeling uitgewerkt. De erfgoedwandeling 'Eindeloos wandelen in Keerbergen’ gidst je langs de meest spraakmakende historische gebouwen en vertelt je over het belang van de asperges in onze streek. Daarnaast zoek je de sporen van het ontstaan van Keerbergen aan de Dijle tot de belangrijke hedendaagse kunstenaar Jef Van Grieken.

De route (6,5 km) bestaat uit diverse infoborden die je onderdompelen in de rijke gemeentelijke geschiedenis. De wandeling start op het gemeenteplein.

Deze route is zoals elke lus oneindig maar omvat slechts een kleine verzameling van het talrijke Keerbergse erfgoed. Dat schept de mogelijkheid om in de toekomst nog enkele lussen toe te voegen aan deze wandeling.

De wandelkaart voor deze erfgoedwandeling is gratis te verkrijgen aan de Keerbergse Heimolen op zondag 12 september ’21 tussen 11u en 17u.

Lees meer over