'Biersteker' André Op de Beeck is overleden

André Op De Beeck

In Keerbergen is onlangs André Op de Beeck (80) thuis overleden. Hij was onder andere één van de oprichters van de heemkundige kring Botermolen Keerbergen.

André was in zijn Keerbergen decennialang gekend als de brouwer, 'den biersteker' in de volksmond. Hij was bierhandelaar op de Putsebaan en voorzag buiten drank ook klank in de fanfare. Iedereen kende hem daar hij wel graag eens een praatje sloeg met jan en alleman. Buiten het sociale contact was Op de Beeck ook geïnteresseerd in het verleden van de streek en richtte hij met een klein gezelschap de heemkundige kring Botermolen Keerbergen op in 1963, dit gebeurde na de ontdekking van een authentieke botermolen. De Heemkring 'De Botermolen' is met de jaren mede uitgegroeid tot een pracht van een museum.

De voorbije jaren had André rust gevonden in een seniorenwoning aan 't Voorbroek in het centrum van Keerbergen. Ook in café Het Moleken was hij een graag geziene gast. 

Er zal van André afscheid genomen worden op zaterdag in de parochiekerk Sint-Michiel in Keerbergen en dat vanaf 10 uur. Daarna zal zijn urne worden bijgezet op de begraafplaats van Keerbergen.

Lees meer over