Zes fietsen niet in orde bij politiecontrole

28 november 2022 | 21u01 | Gepost door annpeeters
actie
Maandag controleerde lokale politiezone KASTZE in het kader van de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’ fietsers die langs de Haachtsesteenweg in Kampenhout passeerden. 

Fietsers die 's ochtends langs de Haachtsesteenweg in Kampenhout passeerden, hielden halt voor de controle. De sensibiliseringscampagne is een samenwerking tussen provincie Vlaams-Brabant, politiezone KASTZE en lokaal bestuur Kampenhout en wil het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer extra belichten.

Tijdens de donkere maanden is zien én gezien worden zowel voor jezelf als fietser als voor de andere weggebruikers uitermate belangrijk. De resultaten van de controleactie waren in elk geval positief: bij maar liefst 69 van de 75 gecontroleerden was de fietsverlichting volledig in orde. Dat komt overeen met 92% van de gecontroleerde fietsers, een geslaagde uitkomst.

Als beloning en om de zichtbaarheid te bevorderen, kregen alle gecontroleerden een fluohesje van het lokaal bestuur cadeau. De uitzonderingen die niet in regel waren, ontvingen een set fietslampjes van de provincie, bestemd voor tijdelijk gebruik, zodat ze hun weg veilig konden voortzetten.

Vanaf donderdag 1 december 2022 kunnen inwoners van Kampenhout bovendien een gratis fluohesje afhalen in het gemeentehuis. Wie er graag eentje in de wacht sleept, is er beter snel bij, aangezien dat enkel mogelijk is zolang de voorraad strekt.

Lees meer over