'Vrijwilligers van het jaar 2021' bekendgemaakt in VC Kampenhout-Sas

vrijwilligers
Jaarlijks bekroont lokaal bestuur Kampenhout de vrijwilliger(s) van het jaar. 2021 was een lastig en uitdagend jaar, waarin flexibiliteit, veerkracht en doorzettingsvermogen centraal stonden. Gelukkig staken vele vrijwilligers enthousiast de handen uit de mouwen.

Het waardevolle vrijwilligerswerk vormde een waar lichtpunt in moeilijke tijden. De gemeente ontving dan ook opnieuw heel wat nominaties voor de 'Vrijwilliger van het jaar'.

Aansluitend op de Week van de Vrijwilliger verkoos de jury op maandag 7 maart 2022, na zorgvuldig beraad, alle Kampenhoutse vrijwilligers die zich tijdens de coronaperiode inzetten tot laureaten van 2021. De bekendmaking vond plaats in vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas, waar de vrijwilligers ook hun bijzondere eerbetoon in ontvangst mochten nemen.

Corona bracht mensen dichter bij elkaar

Heel wat vrijwilligers hebben zich tijdens de coronaperiode op verschillende vlakken ingezet: hulp voor kwetsbare groepen, bij de vaccinatiecampagne, in de zorg en zoveel meer. Zij stonden én staan steeds weer paraat en maken met hun grote toewijding het verschil tijdens de coronacrisis. Veel van die vrijwilligers zetten zich ook al maandenlang voor het vaccinatiecentrum in. Door hun onvoorwaardelijke inzet kan de vaccinatiecampagne gegarandeerd blijven.

Dank aan alle Kampenhoutse vrijwilligers

De titel 'Vrijwilliger van het jaar' is een mooie bekroning voor de hart­verwarmende en kostbare inspanningen van alle Kampenhoutse vrijwilligers, zeker in deze uitzonderlijke omstandigheden. "We wensen hun dan ook een welgemeende proficiat met die meer dan verdiende titel. Een zitbank met naamplaatje en een gedicht van dorpsdichter Els Smedts worden, als blijk van waardering, aan hen opgedragen. De bank krijgt voorlopig een plaatsje in het vaccinatiecentrum, maar komt nadien op een locatie, gekozen door vrijwilligers van het vaccinatiecentrum", laat het gemeentebestuur van Kampenhout weten. 

Overige genomineerden

"Uiteraard bedanken we ook de andere genomineerden: Omer en Maria Van Dessel, Karel Imbrechts (†), Anje Snauwaert, Hilde Vandenheuvel, Anja Decoster, Heemkring Campenholt, Eligius Mafranckx en Imelda Dekeyzer, Rosa Merckx en de ouderraad van Parkschool Relst."

Lees meer over