Vlotter verkeer aan Kampenhout-Sas: eerste van twee rotondes heraangelegd

18 december 2020 | 09u52 | Gepost door annpeeters
rotonde
Eind augustus startte Wegen en Verkeer met de heraanleg van de rotondes aan aan Kampenhout-Sas, op de kruising van de N21 en de N26. De eerste van twee rotondes is nu helemaal klaar. Vanaf vrijdag 18 december kan het verkeer over de nieuwe rotonde rijden. Daarna wordt er een tijdje niet gewerkt aan Kampenhout-Sas. Volgend voorjaar starten de werken aan de tweede rotonde. Ook die wordt volledig heraangelegd.

Eind deze zomer gingen de werken aan Kampenhout-Sas van start. De rotonde aan de witloofsite werd in twee helften volledig heraangelegd. Terwijl de ene helft van de rotonde werd opgebroken en daarna heraangelegd, reed het verkeer over de andere helft. Op die manier bleef de hinder voor het autoverkeer zo beperkt mogelijk. De afgelopen week werd er een nieuwe asfaltlaag aangelegd en plaatste de aannemer nieuwe markeringen op de rotonde. Vanaf vrijdag 18 december is de rotonde helemaal klaar en kan het verkeer erover rijden. 


Rotonde met voorsorteerstroken zorgt voor vlottere doorstroming

De nieuwe rotonde aan de witloofsite in Kampenhout-Sas werkt met voorsorteerstroken. Dat betekent dat bestuurders, voor ze de rotonde oprijden, de juiste rijstrook kiezen in functie van hun bestemming. Op de rotonde zelf van rijstrook veranderen, is dan niet meer mogelijk. Wie bijvoorbeeld van Leuven komt, kiest voor de rechterrijstrook om de eerste afslag (richting de P+R) of tweede afslag (richting Mechelen) te nemen. Wie de derde afslag wil nemen om richting Brussel te rijden, kiest voor de linkerrijstrook. Door dit systeem kan de rotonde meer verkeer verwerken, omdat de auto’s efficiënter gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Tweede rotonde aangepakt vanaf volgend voorjaar

Vanaf nu wordt er een tijdje niet gewerkt aan Kampenhout-Sas. Vanaf het voorjaar van 2021 start de heraanleg van de tweede rotonde. Ook die wordt, net als de eerste rotonde, volledig heraangelegd en er komen ook voorsorteerstroken.

Lees meer over