Vaccinatiecentrum past zich aan jonge ouders met meerdere kinderen aan

4 januari 2022 | 15u03 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum kampenhout
Het vaccinatiecentrum van Kampenhout heeft zonet 8000 uitnodigingen verstuurd voor een eerste prik voor  5- tot 11-jarigen. Om meerdere kinderen uit eenzelfde gezin op hetzelfde moment te kunnen vaccineren, wordt de datumkeuze aan de ouders overgelaten. 

Tal van jonge gezinnen hebben meerdere kinderen in de leeftijd tussen 5 en 11 jaar. Om te vermijden dat ouders meerdere keren met hun kinderen naar het vaccinatiecentrum van Kampenhout moeten komen, werd beslist om in de uitnodigingsbrief geen datum te voorzien. 8000 brieven werd zopas verstuurd, de eersten zullen morgen in de brievenbussen belanden. "In deze brief vinden ouders alleen een code en geen datum waarop ze worden uitgenodigd om met hun kind langs te komen", verduidelijkt centrumcoördinator Vincent Vanhumbeeck. "Ouders moeten met die code dan zelf online via www.laatjevaccineren.be of via onze telefooncentrale een afspraak vastleggen. Ze kunnen op die manier op dezelfde datum een afspraak voor al hun kinderen maken." 

Het vaccinatiecentrum van Kampenhout besliste op aanraden van Zorg & Gezondheid op deze wijze tewerk te gaan. 

Er zal gevaccineerd worden op woensdagen 12 en 19 januari en zaterdagen 22 en 29 januari. "We hebben op die dagen voldoende plaats gereserveerd volgens de verwachte opkomst", aldus nog Vanhumbeeck, die er nog aan toevoegt dat het vaccinatiecentrum dan geheel kindvriendelijk zal tewerk gaan. Zo zullen er onder meer balpennen in de vorm van spuitjes worden uitgedeeld en ontvangen alle kinderen een vaccinatiediploma. 

Lees meer over