Vaccinatiecentrum Kampenhout schakelt versnelling hoger

16 december 2021 | 11u36 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vc kampenhout
Door de nieuwe regeling voor de boosterprik zal het vaccinatiecentrum van Kampenhout-Sas de komende weken een versnelling hoger schakelen. Zo worden er niet alleen in januari maar ook tussen kerstmis en nieuwjaar meer prikken gezet.

De beslissing die woensdagavond werd genomen om de boosterprik na de eerste prik met Pfizer of Moderna al na 4 maanden mogelijk te maken, heeft ook voor het vaccinatiecentrum van Kampenhout grote gevolgen. Zo zal het centrum haar capaciteit heel snel verhogen. "We mikken op een verhoging van een capaciteit met 10 tot 15%", aldus coördinator Vincent Vanhumbeeck. "Zo zullen we extra dagen geopend zijn." 

Die extra dagen zullen vooral gebruikt worden om mensen uit de Qvax-lijst op te roepen. "Dit is de meest effectieve manier om snel mensen te kunnen uitnodigen", gaat hij verder. "Ons callcenter kan nog meer oproepen niet aan. We roepen dan ook zoveel mogelijk mensen op om zich op de Qvax-lijst in te schrijven."

In eerste instantie zullen er ook extra dagen tussen kerstmis en nieuwjaar worden ingepland. "Eerst moeten we wel nog extra vaccins bestellen", aldus Vamhumbeeck. "Daarnaast is er ook een maximum aan wat we dagelijks aankunnen. Zo zijn er 2500 prikken per dag mogelijk. In januari zitten we aan een prikcapaciteit van 35.000. Meer kan niet, alles moet immers ook veilig kunnen georganiseerd worden."  

Lees meer over