Vaccinatiecentrum in Kampenhout blijft dan toch open

bedankfeest
Weken werd erover vergaderd. Maar nu werd eindelijk de knoop doorgehakt. Het vaccinatiecentrum van Kampenhout heropent in november om er tot eind december alle 65-plussers uit de aangesloten gemeenten een derde prik te geven. De vrijwilligers kregen deze boodschap als eersten te horen tijdens het bedankingsfeestje dat voor hen op vrijdagavond in het vaccinatiecentrum werd georganiseerd. 

Ik wil eruit, uit mijn agenda. Zo zong Gunther Neefs vrijdagavond op het feestje dat voor de vrijwilligers als dank voor hun werk werd gegeven. Maar die agenda zullen de vrijwilligers echter nog nodig hebben. Zo werd zopas na vele vergaderingen besloten om het centrum dat onlangs na de derde prikken voor de 85-plussers de deuren had gesloten, in november weer te openen. Tot eind december zullen er dan opnieuw de derde prikken aan 65-plussers worden gegeven. Hierbij gaat het in totaal om 15.000 personen uit Keerbergen, Haacht, Kampenhout, Boortmeerbeek, Zemst en Steenokkerzeel. "In diezelfde periode zullen ook de eerste en tweede prikken worden gegeven aan jongeren die vanaf 1 september 12 jaar zijn geworden", aldus centrumcoördinator Vincent Vanhumbeeck. "We hopen dan ook de huidige vrijwilligers zich opnieuw vrij kunnen maken om ons opnieuw te helpen."

Maar voor dat het geval is, werd hen in het pand van het vaccinatiecentrum, de voormalige witloofveiling, een stevig feestje aangeboden. Met hapjes, drankjes en optredens van Gunther Neefs, Gene Thomas en de coverband Edge Ska De Pilchard. In totaal werden hiervoor 300 mensen uitgenodigd, waaronder iedereen die op een of andere manier aan de werking van het centrum heeft bijgedragen. 

Bij de heropening zal eerstelijnszone Bravio opnieuw voor het medische aspect instaan, de logistieke kant zal Kampenhout verder voor haar rekening nemen. "Een engagement waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn", aldus nog Vanhumbeeck. 

Lees meer over