Tweede rotonde Kampenhout-Sas is aan de beurt, hinder vanaf 1 maart

26 februari 2021 | 08u30 | Gepost door annpeeters
sas
Wegen en Verkeer start vanaf maandag 1 maart met werken aan de noordelijke rotonde aan Kampenhout-Sas. Vorig jaar werd de rotonde aan de Witloofsite volledig heraangelegd, nu is de tweede rotonde aan de beurt. De tweede rotonde wordt, net als de eerste, omgevormd tot een rotonde met voorsorteerstroken. De werken duren volgens de huidige planning tot eind juni.

De verkeersdoorstroming op de kruising van de Leuvensesteenweg (N26) en de Haachtsesteenweg (N21) is aan verbetering toe. Daarom vormt Wegen en Verkeer de twee bestaande rotondes op de kruising om tot rotondes met voorsorteerstroken. Op zo’n rotonde kies je de juiste rijstrook voor je rotonde oprijdt, in functie van je bestemming. Op de rotonde zelf kan je niet meer van rijstrook wisselen. Op die manier wordt de rotonde efficiënter gebruikt dan een klassieke rotonde waardoor het verkeer er vlotter verloopt.

 Rotonde aangepakt in twee grote fases

De tweede rotonde wordt op dezelfde manier aangepakt als de rotonde aan de Witloofsite. Na enkele voorbereidende werken wordt vanaf midden maart de noordelijke helft volledig opgebroken en heraangelegd. Daarna volgt de zuidelijke helft. Door op deze manier te werken, moet de rotonde nooit helemaal afgesloten worden en zijn er geen lange omleidingen nodig. Voor het verkeer vanuit Haacht wordt er een tijdelijke verbindingsweg naast de rotonde aangelegd. Wel zullen er vertragingen zijn aan de rotondes. Het verkeer rijdt er over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking. 

Fietsers omgeleid via fietspad aan kanaal

Ook voor fietsers verandert de verkeerssituatie aan de rotondes tijdens de werken. De fietstunnels aan de rotonde, een onder de Haachtsesteenweg en een onder de Mechelsesteenweg, worden allebei afgesloten. Fietsers worden omgeleid naar het fietspad aan het kanaal, waar een omleiding naar alle richtingen staat aangeduid. De eerste weken van maart wordt ook het fietspad langs de Mechelsesteenweg richting Leuven afgesloten. Fietsers worden via de Vekestraat naar het fietspad aan het kanaal omgeleid.

Lees meer over