Patrouillehond Kaylee mag op pensioen

patrouillehond kaylee
Zes jaar lang heeft Kaylee zich volop in de politiezone Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst ingezet als trouwe en alerte patrouillehond. Intussen is ze 10 jaar geworden en is het tijd om te genieten van een welverdiend pensioen. Ze geeft de fakkel door aan de tweejarige Stitch.

Sinds 2015 werkt Kaylee als patrouillehond bij de politie, daarvoor deed ze dit samen met haar geleider in de private bewaking.

In oktober wordt Kaylee 10 jaar, voor een hond toch al een gezegende leeftijd. Ze mag dan ook voortaan genieten van een welverdiend pensioen.

Ze doet dit nadat ze de fakkel heeft overgedragen aan een nieuwe opgeleide politiehond. "Stitch is een teefje van 2 jaar", vertelt politiecommissaris Filip Van Steenbergen. "Met wat vertraging door de CORONA-perikelen, heeft ze afgelopen zomer haar brevet van patrouillehond behaald."

Stitch zal nu samen met een tweede patrouillehond ingezet worden voor politieopdrachten binnen, maar soms ook buiten de politiezone Kastze. "De politiezone heeft beide honden ook ingeschreven voor testmomenten om  hen een opleiding als drugshond te laten volgen", aldus nog de commissaris. "Een politiehond is een sterk middel, dat met de nodige vakkundigheid moet worden beheerd. Vandaar dat we heel blij zijn dat onze hondengeleider haar droomjob kan verderzetten in onze politiezone."

politiehond Kaylee

Lees meer over