Pachanga brengt mensen weer samen in Kampenhout

pachanga

“Kom uit uw kot!” Na de lange lockdowns vonden ze bij Pachanga dat het tijd werd om deze woorden kracht bij te zetten. Ze startten een nieuwe vereniging op met de klinkende naam Pachanga wat letterlijk ‘feest’ betekent in het Spaans. De missie is duidelijk: mensen terug samenbrengen en laten genieten, en dit steeds met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Het idee begon te broeden tijdens het voorjaar. Pachanga wou klaar zijn om van start te gaan van zodra de maatregelen versoepeld werden. Er gingen een heleboel gesprekken aan vooraf met de mensen van Feestzaal Den Ast in Kampenhout, Danssport Vlaanderen, de coronaverantwoordelijken van de gemeente Kampenhout, … Want wat mocht en kon was niet altijd duidelijk. Maar de vrijwilligers achter Pachanga gaven niet op en beslisten om op woensdagavond te starten met Country Line Dance lessen. De 2 gratis proeflessen in augustus waren een schot in de roos. Meer dan 100 dansers schreven zich in en al gauw werd duidelijk dat ze moesten verhuizen, van de kleine zaal op de bovenverdieping, naar de grote feestzaal op de benedenverdieping. Inschrijven voor de lessen Country Line Dance kan nog steeds!

Op 28 augustus vond dan de allereerste opendeurdag plaats, helemaal in Country thema. In de namiddag waren er gratis workshops voor zowel beginnende als voor de doorwinterde dansers. Hiervoor kreeg Pachanga ondersteuning van verschillende clubs: The Pumped Boots CD uit Wilsele en The Silver Stars  Country & Line Dancers uit Diest. James Schauwvlieghe, de dansleraar bij o.a. Pachanga was ook van de partij om een aantal workshops voor zijn rekening te nemen. De avond werd afgesloten met een diner voorzien door Feestzalen Den Ast en een liveoptreden van het country duo All Shook Up.

Met veel ambitie breidt de vereniging haar activiteiten in de komende weken uit. Zo zal er vanaf 9 november, gedurende 4 weken, tussen 14 uur en 16u30 line dance voor senioren gegeven worden. Deze lessen gaan ook door in Feestzaal Den Ast. Hiervoor vraagt Pachanga om te registreren via de website of telefoon. Op die manier kunnen ze inschatten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn en welke maatregelen er moeten genomen worden om coronaproof te werken.

Één keer per maand organiseren zij een Senioren Verwennamiddag. De deuren van Den Ast zullen op 8 november en op 6 december voor de lunch opengaan om 11.45 uur waarna de aanwezigen kunnen genieten van een gezellige namiddag met livemuziek van o.a. Herman en Denise en Duo R&P. Ook hiervoor vraagt de vereniging tijdig te reserveren omdat de plaatsen zullen beperkt zijn om het gebeuren coronaproof te kunnen laten verlopen.

Pachanga wil haar aanbod in de toekomst nog verder aanvullen met tal van andere activiteiten voor alle leeftijden. Suggesties zijn steeds welkom.

Meer info via www.pachanga.be, info@pachanga.be of 0470/979776.

Lees meer over