Ondanks tegenstand is Kampenhoutse hondenlosloopbos klaar voor opening

11 April 2022 | 13u07 | Gepost door redactie
Gwenny De Vroe met de dierenwelzijnsraad bij het hondenlosloopbos

Het Kampenhoutse hondenlosloopbos komt er dan toch, ondanks de tegenstand. Bijna twee jaar geleden kondigde schepen van Dierenwelzijn Gwenny De Vroe (Open VLD) aan dat de gemeente 10.000 euro zou vrijmaken om een hondenlosloopbos in Kampenhout te voorzien. Al snel kwam er tegenkanting van de omwonenden, waardoor het dossier ‘on hold’ werd gezet. Begin mei zou het hondenlosloopbos nu toch haar deuren openen.

Naast de sporthal van Kampenhout vind je al tennisterreinen, voetbalvelden en binnenkort dus ook een hondenlosloopbos. “Ik hoorde vaak dat er nood was aan een plek in Kampenhout waar honden vrij kunnen loslopen. Overal waar je gaat wandelen in Kampenhout moeten ze verplicht aan de leiband”, vertelt Gwenny De Vroe.

Ook Filip Kennes, oprichter van hondenschool Donneles, is tevreden over het hondenplekje. “Het is een verademing voor de honden. Ik ben blij dat ik mijn hond eindelijk ergens in Kampenhout kan loslaten, zo leren ze veel meer bij dan enkel los in je eigen tuin te lopen.” Toch is hij niet razend enthousiast over de plek van het bos. “Het lijkt mij wel een kleine weide, het is vlak naast een beek en het is er best modderig.”

Ook Yves Van Looy, een omwonende, betreurt de keuze van de plek. “Ik heb zelf een hond. Ik ben dus absoluut niet tegen een hondenlosloopbos, maar de keuze van dit bos lijkt me niet verstandig. Het is vlak naast een woonwijk en wij zitten niet te wachten op geluidsoverlast. Ik ben blij dat er een plek komt voor de honden, maar ik vind het jammer dat ze gekozen hebben voor deze plaats.”

Filip haalt aan dat het misschien beter zou zijn als er meerdere locaties kwamen in Kampenhout. “Misschien kan dit in de toekomst”, zegt Gwenny De Vroe, “maar ik vind dat we al heel blij mogen zijn met dit stukje grond. Het is heel uniek om een weide te openen waar ook een stukje bos aan vastligt en daarnaast zijn er ook nog een paar natuurlijke elementen waarmee de honden zich zeker zullen amuseren.”

Tekst en foto: Margot Devloo

Lees meer over