Minister belooft liften naar busperrons aan Kampenhout-Sas

kampenhout sas

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Kampenhoutse schepen De Vroe (beiden Open Vld) brachten een bezoek aan het Hoppinpunt Kampenhout-Sas dat als één van de belangrijkste verkeersknooppunten tussen de driehoek Brussel-Mechelen-Leuven fungeert.

Het plan is om liften te installeren aan de busperrons aan Kampenhout-Sas. “In het kader van de modal shift streven we naar de uitbouw van een vervoerssysteem via verschillende duurzame vervoersmiddelen. Op die manier wil ik het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer stimuleren in combinatie met andere gedeelde mobiliteitsmodi. Belangrijk daarbij is dat onze Hoppinpunten voor iedereen toegankelijk zijn. Voor rolstoelgebruikers, mensen met een kinderwagen of mensen die moeilijk te been zijn, is het nu erg moeilijk om via de trappen het busperron te bereiken. Daarom voorzie ik budget om liften aan de bushaltes van Kampenhout-Sas te voorzien”, legt minister Peeters uit.

“Als eerste schepen van Kampenhout ben ik enorm tevreden met de steun van de minister in deze twee belangrijke dossiers. Eerder hebben we al extra budgetten verkregen voor investeringen in verkeersveiligheid rond onze schoolomgevingen. Ik waardeer het werk van de minister dan ook van harte”, sluit De Vroe af.

Lees meer over