Kerkpoortclochards winnen Kampenhoutse Cultuurprijs 2020

12 november 2020 | 13u30 | Gepost door annpeeters
cultuurprijs2020
De Kampenhoutse cultuurraad heeft de Kerkpoortclochards uitgeroepen tot winnaar van de Cultuurprijs van 2020. Tijdens de vergadering van de cultuurraad van 21 september 2020 werd een jury samengesteld. Een vereiste hierbij was om geen band of verwantschap te hebben met de genomineerde kandidaten.

“De jury verkoos na een grondige bespreking van de ingediende kandidaturen unaniem de Kerkpoortclochards tot laureaat van 2020”, zegt Kampenhouts schepen van cultuur Hilaire Vanhove. “Door de coronacrisis kunnen we helaas geen huldiging organiseren. Van zodra de situatie het toelaat, overhandigen we hen de oorkonde en een cheque ter waarde van 200 euro. We wensen hen alvast van harte proficiat.” 

De Kerkpoortclochards startten als vereniging in 2009, toen drie Bergenaren gewoon even op het kerkplein van Berg muziek besloten te spelen. Vele nieuwsgierigen kwamen kijken, luisteren en meezingen. Sindsdien speelde dit collectief op verschillende gelegenheden in Kampenhout, zoals eerder dit jaar tijdens de kampioenenviering.

De andere genomineerden die kans maakten op de Cultuurprijs van 2020:

Heemkring Campenholt: met een passie voor geschiedenis, opgericht in december 2010

Home Theater De Jonghe: een klein theater opgericht door Natascha Sobolewski, waar topartiesten een vleugje cultuur naar Kampenhout brengen 

Jong Cantabile: een kinder- en jeugdkoor, dat in 2021 reeds 35 jaar bestaat

Koninklijke Fanfare De Toonkunst Berg: met liefde voor muziek, gestart in 1870 en bestaat dit jaar 150 jaar

De Kampenhoutse Cultuurprijs wordt om de drie jaar uitgereikt. In 2017 ging Koninklijke Fanfare De Eendracht Kampenhout aan de haal met deze prijs. 

Lees meer over