Kampenhoutse vuilnisbakjes voortaan beheerd door Interza

Hondenlosloopbos
Vanaf januari 2023 geeft lokaal bestuur Kampenhout het beheer van de publieke vuilnisbakjes in handen van afvalintercommunale Interza.

De overdracht gebeurt met het oog op de professionalisering van het vuilbakkenbeheer en de verdere garantie van een schone leefomgeving. Met die overdracht treedt het lokaal bestuur in de voetsporen van de vier andere Interza-gemeenten Wezembeek-Oppem, Zaventem, Kraainem en Steenokkerzeel.

Afvalverwerkingsbedrijf Interza zal voortaan instaan voor de professionele opvolging van de vuilnisbakjes en ervoor zorgen dat die voldoende regelmatig geleegd worden. Het bedrijf gaat daarbij dynamisch te werk: door nauwgezet op te volgen hoeveel afval er in de verschillende vuilnisbakjes belandt, kan het bedrijf – waar dat nodig blijkt – de regelmaat van de ledigingen bijstellen.

Ook over het type afval zal Interza waken, dit in de strijd tegen sluikstorten. De vuilnisbakjes op diverse openbare plaatsen in Kampenhout zijn namelijk bestemd voor afval dat je onderweg verzamelt. Het is niet de bedoeling om er huisvuil in of naast te gooien. Merkt Interza op dat dat toch gebeurt, dan zullen er extra controles volgen.

De overdracht van het vuilnisbakkenbeheer geldt voorlopig voor één jaar en wordt nadien geëvalueerd. Inwoners van Kampenhout die merken dat een vuilnisbakje in hun buurt aan een nieuwe lediging toe is, mogen dat melden via info@interza.be.

Lees meer over