Kampenhoutse kookwonders Kris Huens en Benny Van Meerbeeck halen trofee binnen

de winnaars
Kris en Benny van de Landelijke Gilde Kampenhout-Relst namen deel aan een kookwedstrijd op RINGtv. Ze wisten de jury te overtuigen en gingen met de Trofee voor het Beste Souper naar huis.

Het voorbije weekend, 21 en 22 mei 2022, kon je op RINGtv naar de spannende ontknoping van de Trofee voor het Beste Souper kijken. In die kookwedstrijd voor verenigingen stond dit jaar Kampenhout oog in oog met Kapelle-op-den-Bos, Liedekerke, Overijse, Ternat en Wemmel. Uiteraard kon er maar één duo met de felbegeerde trofee aan de haal gaan en dat waren ditmaal Kampenhoutse kookwonders Kris Huens en Benny Van Meerbeeck van de Landelijke Gilde Kampenhout-Relst.

Het strijdtoneel voor de finale  die op zaterdag 14 mei 2022 al plaatsvond  was Brouwerij Palm in Steenhuffel. Zodra de messen geslepen waren en de barbecue op temperatuur, kon de wedstrijd in alle hevigheid losbarsten. Voor de finaleopdracht moesten de deelnemers aan de slag met een Oklahoma-barbecue, een uitdaging waarin Kris en Benny enthousiast hun tanden zetten.
Hun overgave, passie en inzet droop ervan af, en dat had niet alleen met de stralende zon te maken. Met een trio aan smakelijk bereide spiesjes, een bagelburger gegarneerd met het Kampenhoutse witte goud en een uitgebreid chocoladedessert overtuigden ze de jury van hun culinaire kunde.

Een overwinning die ze zelf niet hadden zien aankomen: “We hadden vooraf enkele keren geoefend, maar dat viel eerlijk gezegd wat tegen. Zelfs tot een paar dagen voor de finale waren we niet helemaal zeker van ons stuk." De finale is te herbekijken via www.ringtv.be/video/trofee-voor-het-beste-souper-de-finale.

Kris en Benny
Foto's: Gemeente Kampenhout

Lees meer over