Kampenhouts hondenlosloopbos officieel geopend

losloopbos
Vrijdag 20 mei 2022 was het zover en kon het slot van het Kampenhoutse hondenlosloopbos.

De eer om het bos officieel te openen viel te beurt aan Fien Vanhoof, kinderschepen van Dierenwelzijn. Fien en trouwe compagnon Charly zetten als eersten voet en poot in het nieuwe losloopbos, dat zich achter de sporthal van Kampenhout bevindt. Schepen van Dierenwelzijn Gwenny De Vroe (Open VLD) en de leden van de gemeentelijke dierenwelzijnsraad zagen zo hun langverwachte plannen in vervulling gaan.

Het hondenlosloopbos is goed nieuws voor de viervoetige beestjes en hun baasjes, die reikhalzend uitkeken naar dit moment. Ondanks het hondenweer tijdens de opening, waren er enkel blije gezichten en kwispelende staartjes te zien. Het omheinde bos is dan ook de eerste openbare plek in Kampenhout waar honden vrolijk en vrij mogen rondrennen en met soortgenoten kunnen ravotten. “De perfecte plaats voor een hond om zich uit te leven in de natuur, en daarmee ook ideaal voor baasjes die geen of een kleine tuin hebben”, zegt Gwenny De Vroe.

“Eerder deze week kreeg het losloopbos nog een laatste maaibeurt en plaatsten we ook de infobordjes, die de passerende dierenliefhebbers wegwijs maken in het gebruik en de indeling ervan.” Het bos is verdeeld in een puppyzone, voor pups tot zes maanden, en een hondenzone, waar volgroeide viervoeters hun hartje kunnen ophalen en hun energie kunnen botvieren.

Een bezoek aan het bos is mogelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Wie het hondenlosloopbos graag met z’n geliefde huisdier gaat verkennen, vindt alle informatie – zoals het reglement – terug op www.kampenhout.be/hondenlosloopbos.

Adres: Zeypestraat 26 Kampenhout

Lees meer over