Kampenhout stopte succesvol met roken

21 december 2021 | 12u51 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
N-VA vraagt maatregelen tegen vervuiling door peuken
In september startte de gemeente Kampenhout i.s.m. de intergemeentelijke preventiedienst alcohol en drugs en Logo Oost-Brabant een rookstopcursus. Negen dapperen schreven zich in en volgden onder begeleiding van tabakoloog Kathleen Peetroons een traject van acht sessies om te stoppen met roken.

“De groepscursus is een mix van groepstherapie met ruimte voor een individueel programma'', zegt Kathleen Peetroons. “Het verbaast me hoe snel de groepsdynamiek op gang kwam en wat deze groep in amper acht sessies heeft gepresteerd.'' De groepsaanpak zorgde ervoor dat de deelnemers uitkeken naar de bijeenkomsten met lotgenoten en dat het geen eenzame strijd tegen de sigaret werd.

Na de gezamenlijke rookstop werkte de groep verder aan het omgaan met ontwenningsverschijnselen en het voorkomen van herval. De tabakoloog stimuleerde de motivatie en sterktes van de deelnemers om rookvrij te blijven. “Het is prachtig om te zien dat deelnemers erin slagen om te stoppen met roken”, zei tabakologe Kathleen Peetroons bij de uitreiking van de diploma’s. “Op elke leeftijd loont het de moeite om te stoppen! Ik wens deze trotse ex-rokers nog allemaal heel veel succes en een rookvrije toekomst toe."

Op 16 december 2021 ontvingen de deelnemers een ex-roker-diploma. 

Lees meer over