Heraanleg rotondes start eind augustus

20 augustus 2020 | 11u58 | Gepost door annpeeters
kampenhout sas
Vanaf maandag 31 augustus werkt Wegen en Verkeer op de rotondes aan Kampenhout-Sas, op de kruising tussen de Haachtsesteenweg (N21) en Leuvensesteenweg/Mechelsesteenweg (N26) in Kampenhout. De twee rotondes worden heraangelegd tot rotondes met voorsorteerstroken om de doorstroming van het verkeer er te verbeteren. De werken duren tot en met het voorjaar van 2021.

In Kampenhout kruisen twee belangrijke gewestwegen elkaar: de Haachtsesteenweg (N21) en de Leuvensesteenweg/Mechelsesteenweg (N26). Op de kruising liggen twee rotondes op enkele honderden meters van elkaar. De doorstroming van het verkeer is hier al jaren aan verbetering toe. Daarom vormt Wegen en Verkeer de rotondes om tot rotondes met voorsorteerstroken. Dat betekent dat automobilisten in de toekomst de juiste rijstrook kiezen voor ze de rotonde oprijden. Het verkeer maakt zo efficiënter gebruik van de rotonde en kan vlotter en veiliger doorrijden.

  Rotondes één voor één aangepakt 

Het coronavirus heeft de planning van dit project verschillende keren gewijzigd. Daarom was het lang niet duidelijk wanneer de werken zouden starten. Nu is definitief beslist dat de werken eind augustus van start gaan. Na enkele voorbereidende werken de twee eerste weken van september, start de aannemer met de heraanleg van de zuidelijke rotonde, aan de Witloofsite. Vanaf begin volgend jaar wordt op dezelfde manier ook de noordelijke rotonde heraangelegd. Tegen mei 2021 zullen alle werken afgerond zijn.

  Verkeershinder vanaf eind augustus

Vanaf eind augustus verwachten we vertragingen op de kruising van de N21 en de N26. Zo moet het verkeer er over 1 rijstrook in plaats van 2 en geldt er een snelheidsbeperking. Daarom wordt doorgaand verkeer tussen Mechelen en Leuven aangeraden gebruik te maken van de E19, E40 en E314 in plaats van de N26. Voor lokaal verkeer blijven alle bewegingen op de kruising mogelijk. Er wordt een tijdelijke omleidingsweg tussen de N26 en de N21 aangelegd over de terreinen van de witloofsite, voor het verkeer dat van en naar Brussel rijdt. 

Lees meer over