Gezinsbond Kampenhout zorgt voor GFT stickers

31 januari 2021 | 15u56 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
gft bak
Omdat je geen GFT-stickers meer op het gemeentehuis kan kopen, heeft de Gezinsbond, afdeling Kampenhout, een initiatief uitgewerkt waardoor burgers bij hen terecht kunnen voor de online bestelling van de sticker.

Interza heeft haar dienstverlening met betrekking tot de aankoop van GFT-stickers  grondig gewijzigd. Voortaan kan dit enkel nog online of afhaling bij de intercommunale zelf in Zaventem. Men  kan er dus niet meer voor terecht op het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen zijn er ook geen automaten meer (sporthal/containerpark). Men werkt nu met een gepersonaliseerd vignet met het adres van de GFT-container erop gedrukt.

Aangezien deze nieuwe werkwijze niet voor iedereen evident is, heeft de Gezinsbond, afdeling Kampenhout, een initiatief uitgewerkt waardoor burgers bij hen terecht kunnen voor de online bestelling van de sticker. 

Samengevat ziet het proces eruit als volgt:

  • De inwoner (of een derde) contacteert hen en geeft alle relevante info door (type container, naam, voornaam + adres van de woning waarvoor het bestemd is)
  • Zij dienen de aanvraag online in
  • Zij bezorgen de aanvrager de betalingsopdracht
  • Na betaling verzendt de intercommunale Interza de sticker(s) rechtstreeks naar de inwoner

Bij de afgifte van de betalingsopdracht geeft de Gezinsbond nog extra informatie mee.

"Wij hopen door deze inspanning tegemoet te komen aan bepaalde noden en tegelijkertijd ons steentje bij te dragen aan de maatschappij", zo luidt het bij de Gezinsbond. 

 

Lees meer over