Gemeentebestuur geeft startschot voor cambio autodelen in Kampenhout

cambio autodelen
Op dinsdag 23 november 2021 geeft het gemeentebestuur het startschot voor cambio autodelen in Kampenhout. Dat is een flexibele formule waarbij aan een specifieke standplaats in Kampenhout dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers, zowel particulieren als organisaties en bedrijven.

Wie graag meer wil weten over autodelen, kan op dinsdag 23 november om 19.30 uur gratis een infosessie bijwonen in cultuur- en beleefcentrum De Krop. Inschrijven voor het infomoment is verplicht via www.cambio.be/nl-vla/kampenhout.

Wat is cambio autodelen?

Als je niet elke dag gebruik maakt van jouw wagen, kan je in Kampenhout een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Je reserveert een auto voor de periode dat je er één nodig hebt en op het moment dat voor jou het beste uitkomt. Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers). Cambio zorgt voor het onderhoud van de wagen. 

In Kampenhout bevindt het ophaalpunt voor deelauto's zich aan Park Noord (parking bushalte Kampenhout Kerkstraat). Er wordt gestart met 2 wagens. De organisatie wil snel schakelen naar elektrische wagens en daarna uitbreiden in functie van het gebruik.

Het gemeentebestuur van Kampenhout zet mee zijn schouders onder dit initiatief om tegemoet te komen aan de lokale parkeerdruk

Hoe werkt cambio autodelen?

Als je aansluit bij cambio krijg je toegang tot het cambio-wagenpark voor alle deelwagens in heel België. Je reserveert de auto van jouw keuze waar je dat wenst. Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, via internet als via de app. De auto kan je zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontlenen. Je haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen doe je de klok rond, zeven dagen per week. Je opent de wagen met de cambio chipkaart of met de cambioApp. Je betaalt een beperkt maandelijks abonnement (4 of 8 euro) en betaalt verder enkel in functie van jouw gebruik. .Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof, …).

Proefaanbod

Inwoners van Kampenhout die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Met dit proefaanbod betaal je geen instapkosten (waarde: 35 euro)

Voor meer informatie over cambio autodelen kan je terecht bij cambio op het nummer 09 242 32 15 of via www.cambio.be.

Lees meer over