Dronken autobestuurder knalt tegen verkeersborden en straatverlichting en pleegt vluchtmisdrijf

PZ KASTZE
In de nacht van zaterdag op zondag werden er op het grondgebied van de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) 784 bestuurders gecontroleerd. 

Twaalf bestuurders hiervan waren onder invloed: acht onder invloed van alcohol, vier onder invloed van drugs. Er werden in totaal zes rijbewijzen ingetrokken: één ervan na een verkeersongeval met vluchtmisdrijf onder invloed van alcohol.

De bestuurder was in staat van dronkenschap achter het stuur van zijn wagen gekropen en verloor op het kruispunt van de Tervuursesteenweg met de Kampenhoutsesteenweg in Perk de controle over het voertuig. De bestuurder beschadigde verkeersborden en straatverlichting maar besloot om toch de vlucht te nemen. De interceptieploeg van de actie kon de bestuurder intercepteren. Betrokkene legde een positieve ademtest en -analyse af. Er bleek 2,23 promille in het bloed te zitten.

Verder werden er vier bestuurders betrapt met een verval van recht tot sturen, die ook opnieuw herstelexamens moesten afleggen. Drie personen waren in het bezit van gebruikershoeveelheden softdrugs. Eén van hen stond geseind. Er werden ook nog twee voertuigen in beslag genomen en een tiental pv's opgesteld voor andere inbreuken.

Lees meer over