Binnenkort in open lucht zwemmen aan het Sas

Zwaaikom

Vlaams parlementslid en eerste schepen in Kampenhout Gwenny De Vroe (Open Vld) heeft recentelijk Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (ook Open Vld) in Kampenhout ontvangen. Beiden brachten een bezoek aan Kampenhout-Sas waar ze de plannen voor een proefproject met betrekking tot zwemmen in open water in het Kanaal Leuven-Dijle werden besproken.

De Vroe riep onlangs in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement minister Peeters op de ambitie van haar beleid inzake zwemmen in open water op te krikken. De minister kondigde eerder aan dat er deze zomer twee nieuwe locaties, in Mechelen en Vilvoorde, waar er in een bevaarbare waterloop gezwommen kan worden, bijkomen. Op de oproep van de minister aan lokale besturen om actief suggesties voor zwemlocaties aan te geven, werd gevolg gegeven door partijgenote De Vroe.

Ze reikt minister Peeters de hand om een proefproject aan de zwaaikom van Kampenhout-Sas op te zetten en wil op korte termijn concrete stappen zetten in het dossier.

“Momenteel wordt er op een illegale manier vlakbij het sas gezwommen, met alle risico’s vandien. De eerste stap is het opstarten van een onderzoek naar de waterkwaliteit en wat er zich onder het wateroppervlak bevindt. Als we toekomstgericht een zwemlocatie aan Kampenhout-Sas willen inrichten, moet de veiligheid en gezondheid van de zwemmers altijd gegarandeerd worden”, geeft de schepen aan.

Naast een potentiële zwemlocatie biedt Kampenhout-Sas ook andere troeven.

“Ik zal de minister kennis laten maken met de verborgen parel die Kampenhout-Sas is. Het recreatief en toeristisch potentieel is enorm en met voldoende ondersteuning, ben ik ervan overtuigd dat we het potentieel optimaal kunnen benutten. Als Eerste Schepen van Kampenhout ben ik enorm tevreden met de steun van de minister in dit belangrijke dossier.”

Lees meer over