BIN Ter Bronnen officieel van start

1 december 2022 | 20u54 | Gepost door annpeeters
Minneweg
Op donderdag 1 december 2022 is het buurtinformatienetwerk (BIN) Ter Bronnen in Kampenhout officieel van start gegaan.

BIN Ter Bronnen is een samenwerkingsverband tussen lokaal bestuur Kampenhout, politiezone KASTZE en inwoners van de wijk Ter Bronnen, met als doel het aantal woning- en auto-inbraken te verlagen en de sociale controle en cohesie te verhogen.

Naast het BIN Duistbos-Lemmeken en dat voor zelfstandigen heeft Kampenhout er nu een buurtinformatienetwerk bij. Aangesloten leden van het nieuwe BIN ontvangen vanuit het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van Vlaams-Brabant een sms wanneer buurtbewoners melding maken van een verdachte situatie of verdacht persoon. Zodra het CIC over voldoende informatie beschikt, worden sms'en uitgestuurd.

Ontvangen de BIN- leden zo'n sms, is het de bedoeling dat zij preventief optreden door bijvoorbeeld alert naar buiten te kijken, het licht aan te doen, ...  Eventuele extra informatie over de situatie of persoon geven ze aan de politie door via het noodnummer 101. Daarnaast zullen de leden op regelmatige basis e-mails van de BIN-coördinatoren ontvangen met nuttige preventietips voor diverse criminele feiten. Ook een vergadering met alle BIN-leden staat jaarlijks op het programma.

Niet-aangesloten inwoners van het BIN-gebied kunnen nog altijd lid worden. Daarvoor dien je met het huishoudelijk reglement akkoord te gaan en de bijbehorende informatiefiche in te vullen. Het reglement is beschikbaar op www.kampenhout.be/buurtinformatienetwerk.

kaartje

Lees meer over