Werken aan Sint-Jansbergsteenweg op komst

Loonbeek
Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Huldenberg werken vanaf maandag 12 september op de Sint-Jansbergsteenweg in Loonbeek, Huldenberg. De bocht aan de kerk van Loonbeek wordt verbreed om de zichtbaarheid voor fietsers te verbeteren. Tegelijk worden ook enkele voetpaden langs de Sint-Jansbergsteenweg breder aangelegd. De werken duren volgens de huidige planning tot eind oktober.

Voor de eigenlijke aanpassingen door Wegen en Verkeer aan rijweg en fietspaden starten, werken de nutsmaatschappijen vanaf maandag 5 september nog een week aan een aantal huis-aan-huis aansluitingen. Verderop de Sint-Jansbergsteenweg starten eveneens over 300 meter herstellingswerken aan greppel en rijweg die aangetast zijn door het zware verkeer.

Bredere bocht aan de kerk van Loonbeek - eerste werfzone

Door de bocht van de Sint-Jansbergsteenweg aan de kerk van Loonbeek te verbreden vanaf 12 september, krijgen fietsers en voetgangers er meer ruimte en gaat de zichtbaarheid omhoog. Tussen de Kastanjekouter en de Kouterstraat worden ook enkele voetpaden heraangelegd en breder gemaakt. 

Herstellingswerken greppel en rijweg over 300 meter - tweede werfzone

Op een afstand van 300m aan de kant van de talud op de Sint-Jansbergsteenweg tussen het kruispunt met de Hollestraat en bushalte ‘Loonbeek Oud-Station’ is er momenteel een verzakking in de rijweg door het zware verkeer dat er over rijdt. Deze bestaande greppel wordt vanaf maandag 5 september dan ook over de hele lengte opgebroken en vervangen door een nieuwe greppel in ter plaatse gestort beton. Lokaal wordt er nog asfalt vernieuwd.

Verkeershinder van 5 september tot eind oktober: 2 keer tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werken kan je altijd te voet langs de werf wandelen. Voor fietsers wordt een veilige corridor langs de werfzone aan de kerk van Loonbeek ingericht. Gemotoriseerd verkeer blijft altijd mogelijk in beide richtingen. Er komen tijdelijke verkeerslichten aan beide werfzones te staan, zodat auto’s en bussen beurtelings voorbij de werken kunnen rijden. Volgens de huidige planning duren de werken aan de kerk van Loonbeek tot eind oktober. De tweede werfzone met werken aan de greppel zijn eind september uitgevoerd.

Grote herinrichting wordt voorbereid

De aanpassingen dienen ook als voorbereiding voor de grote herinrichting van de N253 in Bertem en Huldenberg. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft plannen om de gewestweg volledig opnieuw aan te leggen, met veilige infrastructuur voor fietsers, veilige oversteekplaatsen en een gescheiden rioleringsstelsel. Het project zit momenteel in de voorbereidingsfase: er moeten eerst nog een vijfhonderdtal voortuinen gedeeltelijk onteigend worden voor de herinrichting kan starten. De aanpassingen die nu plaatsvinden, zorgen ervoor dat de herinrichting vlotter kan worden uitgevoerd.

Lees meer over